Lifestyle

blagdanska čarolija

Advent u Budimpešti proglašen najljepšim ovogodišnjim božićnim sajmom u Europi

Advent u Budimpešti proglašen najljepšim ovogodišnjim božićnim sajmom u Europi

Ako ste u potrazi za nezaboravnom blagdanskom avanturom, Budimpešta bi ove zime trebala biti na vašoj listi želja

Iako nas od Božića dijeli nešto više od dva mjeseca, blagdanski duh polako se širi diljem Europe.

Dok se mnogi gradovi još pripremaju za blagdansku čaroliju, organizacija European Best Destinations već je proglasila pobjednika u kategoriji najboljeg božićnog sajma za 2024. godinu. Ove godine, prestižna titula pripala je Budimpešti, čiji je Advent kod Bazilike po četvrti put proglašen najljepšim božićnim sajmom u Europi.

Smješten ispred veličanstvene Bazilike Svetog Stjepana, ovaj sajam iz godine u godinu oduševljava posjetitelje. Uronjen u toplu blagdansku atmosferu, Advent kod Bazilike spaja ljepotu povijesnog trga s bogatom ponudom rukotvorina i gastronomskih delicija. Posjetitelji mogu uživati u pravim mađarskim specijalitetima, od gulaša do kürtőskalácsa, dok klizalište i prigodni koncerti donose radost za sve uzraste. Ove godine, sajam nosi predivan slogan: “Tamo gdje te ljubav drži za ruku”, a očekuje se da će ponovno postati jedno od najposjećenijih mjesta u Europi tijekom blagdanske sezone.

Sajam počinje 15. studenog 2024. i trajat će sve do 1. siječnja 2025. godine.

Tijekom tog razdoblja, posjetitelji će moći istražiti bogatu ponudu od preko 100 izlagača, sudjelovati u različitim glazbenim i kulturnim programima, te doživjeti pravu božićnu čaroliju koja svake godine privlači tisuće posjetitelja iz cijelog svijeta.

Ako ste u potrazi za nezaboravnom blagdanskom avanturom, Budimpešta bi ove zime trebala biti na vašoj listi želja. Ne propustite priliku da posjetite najbolji božićni sajam u Europi, uživate u romantičnoj vožnji noćnom Dunavom uz čašu pjenušca, i prepustite se pravom blagdanskom raspoloženju koje ovaj čarobni grad pruža!


Reci što misliš!