Lifestyle

#rublje

Uz ovaj jednostavni trik vaše rublje će danima biti svježe

Uz ovaj jednostavni trik vaše rublje će danima biti svježe
Facebook

Svježe i čisto rublje apsolutno je neophodno, no ako vaš ciklus pranja i sušenja u posljednje vrijeme ne luči željene rezultate postoji par jednostavnih stvari koje možete poduzeti.

Čišćenje perilice rublja

Kada ste zadnji put očistili samu perilicu rublja? Stručnjaci preporučuju redovito održavanje kako bi vaša perilica dobro radila i podnosila vaše rublje.

Vrlo je važno redovito čistiti perilicu rublja ako želite svježe i mirisno rublje.

“Ocat uklanja nakupljene ostatke i ubija bakterije koje uzrokuju neugodne mirise u vašoj perilici rublja, sprječavajući da se mirisi plijesni zalijepe za opranu odjeću”, rekao je za Best Life Daniel Feliciano, suosnivač i izvršni direktor Colotheslynea.

“Najbolje je koristiti ocat s posebno smrdljivim rubljem, a ne redovito i nikako ga ne kombinirajte s izbjeljivačem.”

Feliciano preporučuje dvije šalice bijelog octa u praznom ciklusu tople vode za čišćenje stroja ili pola šalice u ciklusu ispiranja za svježe čisto rublje.

Koliko često treba čistiti perilicu?

Idealno bi bilo očistiti perilicu nakon svakih 30 ciklusa pranja. “Redovito čišćenje perilice rublja neophodno je kako biste je održali u dobrom stanju”, navode iz tvrtke Whirlpool.

“Pranje vaše perilice pomaže ukloniti svu prljavštinu, ostatke sapuna ili druge ostatke koji su se mogli nakupiti tijekom vremena. To će vam pomoći osigurati da vaša perilica radi optimalno. Preporuka je da čistite perilicu jednom mjesečno ili nakon svakih 30 ciklusa pranja. Ovisno o tome koliko koristite perilicu, možda ćete je trebati češće čistiti”, dodali su iz tvrtke.

Koristite pojačivač rublja

Minerali u vodi mogu ugroziti proces pranja rublja.

“Tvrda voda ima minerale koji mogu biti izvrsni za vodu za piće, ali ne baš dobri za pranje rublja. Minerali poput kalcija i magnezija u vodi mogu utjecati na učinkovitost deterdženta za rublje u čišćenju odjeće. Stoga je dobro koristiti pojačivač rublja”, rekli su iz tvrtke Arm and Hammer.

Izvadite robu iz perilice na vrijeme

Stavite svoju odjeću u sušilicu (ili sušite na zraku ako je prikladno) što je prije moguće nakon ciklusa pranja.

“Nakon što je ciklus pranja završen, prebacite svoju odjeću u sušilicu ili stalak za sušenje što je prije moguće kako biste izbjegli neugodne mirise i smanjili gužvanje”, kaže Whirlpool.

“Osim toga, provjerite ima li na svim predmetima preostalih mrlja i izbjegavajte sušenje predmeta s mrljama jer toplina može trajno ostaviti te mrlje na tkanini. Uvijek obratite pozornost na etikete na odjevnim predmetima jer će one pokazati najbolji način sušenja te tkanine”, dodali su.


Reci što misliš!