Lifestyle

a tako ukusan

Doručak koji oporavlja jetru i jača organizam

Doručak koji oporavlja jetru i jača organizam
www.pixabay.com

Ako se stalno prejedate ili jedete nezdravu hranu, pušite i pijete alkohol, uzimate jake lijekove, moguće je da ćete jetru izložiti dodatnom stresu.

Ako jetra ne radi kako treba, najbolje ćete to primijetiti ako osjećate kronični umor, narušenog ste zdravlja, često osjećate gorak i metalni okus u ustima, imate žuti premaz na jeziku...

Ako se stalno prejedate ili jedete nezdravu hranu, pušite i pijete alkohol, uzimate jake lijekove, moguće je da ćete jetru izložiti dodatnom stresu.

Stručnjaci su sigurni da se jetra može oporaviti ako jedete kašu svaki dan za doručak. No, ako ne volite baš zdrave navike – dovoljno je ovo doručkovati dva puta tjedno, prenosi zadovoljna.rs.

Zobene pahuljice – 1 šalica. Zob blokira apsorpciju štetnih tvari, ubrzava eliminaciju toksina. Olakšava proces probave. Osigurava tijelu potrebnu energiju.

Bundeva (očišćena i narezana na kockice) – 20 do 40 grama. Obnavlja stanične strukture jetre, pomlađuje. Pomaže u čišćenju svih organa. Konzumiranje sirove bundeve na prazan želudac poboljšava rad želuca i probavnog trakta.

Grožđice – pola šake (dobro oprane i odvojene). Optimizira rad jetre, pomaže u obnovi stanica.

Bademi – po želji. Oni normaliziraju jetru.

Priprema: Sve sastojke stavite u manji lonac. Dodajte vodu ili mlijeko i pustite da prokuha. Možete dodati i malo soli. Kad prokuha maknuti sa štednjaka, poklopiti i ostaviti da malo odstoji.

Preporuča se kuhati ovu kašu barem dva do tri puta tjedno. Brzo se upija. Daje lakoću, energiju i uklanja neugodne naslage s jezika.


Reci što misliš!