recept dana
Doro Wot piletina - tajna je u začinima, a možete je pripremiti i kod kuće
Ovo tradicionalno jelo možete pronaći na jelovniku većine etiopskih restorana.
Piletina se natrlja "berbere" mješavinom začina kajenskog papra, češnjaka, đumbira, piskavice, kardamoma, kumina, crnog papra, pimenta, kurkume, klinčića, cimeta i korijandera.
Potom se peče ili dinsta u tavi s dubokim poklopcem.
Izdvojeno
-
U četvrtak opet sunčanije i većinom manje hladno, premda u unutrašnjosti uz mraz, mjestimičnu maglu, na Jadranu lokalno jaku buru s olujnim udarima
-
U petak 10. siječnja 2025. godine u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru Adriana Branka Pojatina, je javno obranila doktorski rad pod naslovom Umreženost identitetskih i turističkih prostora na primjeru štovanja Gospe od Sniga u Kukljici
-
Na Pagu je upravo počela sezona janjenja. No, za teške poslove stočara - sve je manje zainteresiranih.
-
PD Paklenica poziva sve zainteresirane na predstavljanje monografije i prigodnu izložbu “PD Paklenica – 125 godina planinarstva na zadarskom području” koje će se održati u četvrtak, 16. siječnja,u 18 h u atriju Providurove palače.
Reci što misliš!