Lifestyle

#živi svijet

Neviđeni fenomen u Posušju: Svinja donijela na svijet 26 praščića

Neviđeni fenomen u Posušju: Svinja donijela na svijet 26 praščića
Pixabay/Ilustracija

Svinja iz Posušja postala je medijska senzacija preko noći. Na svijet je donijela 26 praščića i dospjela na naslovnice brojnih portala koji je nazivaju rekorderkom.

Nevjerojatan je to događaj bio i za domaćina, Ivana Bešlića, kojeg 20-tak mladih ne bi iznenadilo jer se i ranije znalo događati, ali baš 26 odjednom neviđeni je fenomen i za ovog poznatog uzgajivača, koji ni sam ne zna šta se događa. Tog je dana, kaže, bilo duplo slavlje.

Reći ću pošteno, bio sam na utakmici, igralo je Posušje i pobijedilo. Kad sam ušao sam u štalu, vidio sam njih šest, a mali, znao sam odmah da će ih biti puno. Prošli put ova je okotila 22, sad je 26 nisam toliko očekivao, nešto se događa da mi stalno koti rekorde, priča Ivan, koji je nekada držao veliku farmu, a od kako je u mirovini brine se o nekoliko grla.

Oko 14 krmača je trenutno u štali. Sam je, kaže uzgojio i ovu rekorderku jednako kako i ostale, a kada je vidio koliko prasića daje, zvao je veterinare da provjere “što se s njom događa”. No, kako dodaje, rekli su mu da je sve u redu i da će toga još biti.


Reci što misliš!