savjetnik
Ove namirnice sigurno ne držite u hladnjaku, a trebali biste
Možda postoji nekoliko namirnica koje završavaju u vašoj smočnici, a zapravo bi trebale biti u hladnjaku.
Ljuti umak
Ljuti umak je široka kategorija.
Način skladištenja ovisi o tome od čega je napravljen i koliko brzo ga planirate potrošiti, ali ako sadrži vrhnje ili jaja, što je slučaj kod nekih domaćih ljutih umaka, mora biti u hladnjaku, piše Martha Stewart.
Kečap
Postoji mnogo rasprava o tome treba li kečap čuvati u hladnjaku nakon otvaranja.
Prema stručnjacima, malo je rizika da će kečap razviti štetne mikroorganizme zbog svoje kiselosti ako se čuva na sobnoj temperaturi, ali stručnjaci preporučuju da ga ipak držite u hladnjaku.
Senf
Ako potrošite senf unutar mjesec dana nakon otvaranja staklenke, slobodno ga čuvajte na sobnoj temperaturi. U suprotnom, spremite ga u hladnjak.
Orašasti plodovi i sjemenke
Orašasti plodovi i sjemenke imaju viši udio ulja i mogu brže užegnuti na sobnoj temperaturi
Čuvajte ih na hladnom, tamnom mjestu, poput smočnice ako ih brzo potrošite.
Inače, za očuvanje svježine stavite ih u hladnjak ili ih spremite u zamrzivač za dugotrajnije skladištenje.
Integralno brašno
Za razliku od višenamjenskog brašna, integralno i drugo brašno koje je mljeveno kamenim mlinom sadrži klicu i mekinje.
To znači da, poput orašastih plodova i maslaca od orašastih plodova, sadrže prirodna ulja koja se s vremenom mogu pokvariti.
Izdvojeno
-
Policijski službenici Policijske uprave zadarske su jučer zaprimili kaznenu prijavu 56-godišnjakinje zbog sumnje da je na njenu štetu počinjeno kazneno djelo prijevare.
-
Svjetski dan srca obilježava se 29. rujna, a inicijativu je 2000. godine pokrenula Svjetska kardiološka federacija (WCF).
-
Premijera za uzvanike i predstavnike medija biti će u petak, 27. rujna 2024. u 19:00 sati.
-
26. rujna 2024. godine je poseban dan za Lučku upravu Zadar. S jučerašnjim danom i po prvi puta u svojoj povijesti, u putničkim lukama Gaženica i Zadar kojima upravlja Lučka uprava Zadar ostvarena je i premašena brojka od 200.000 putnika s kruzera u jednoj kalendarskoj godini.
Reci što misliš!