gastro kutak
Crumble od jabuka po receptu Gordona Ramsayja
Probali smo već nekoliko recepata za crumble, od onog s trešnjama do onog od borovnica, a sada smo pronašli i onaj poznatog chefa Gordona Ramsayja, koji radimo već danas.
Deserti s jabukama pravi su jesenski comfort food, a ništa nije bolje od crumblea, koji je toliko jednostavan za pripremiti.
Iako se može napraviti s bilo kojim voćem, najdraži nam je onaj od jabuka, zapečen s mrvičastim posipom i poslužen topao, s malo sladoleda ili tučenog vrhnja.
Probali smo već nekoliko recepata za crumble, od onog s trešnjama do onog od borovnica, a sada smo pronašli i onaj poznatog chefa Gordona Ramsayja, koji radimo već danas.
Ovo je odličan način za iskoristiti jabuke, a osim njih, trebat će vam još nekoliko sastojaka koje sigurno imate kod kuće.
Potrebni sastojci
Crumble se sastoji od dva dijela - nadjev od jabuka i mrvičasti posip, a prvo ćete pripremiti nadjev od jabuka za koji će vam biti potrebno:
- jabuke
- šećer
- mahuna vanilije
- limun
- cimet
- sušene brusnice.
Za crumble posip trebat će vam:
- brašno
- smeđi šećer
- maslac
- cimet
- granola.
Kako se priprema
Za početak zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, a u vatrostalnu posudu za pečenje dodajte šećer i zagrijte na štednjaku pet minuta, dok se ne karamelizira. Zatim u posudu dodajte cimet, sjemenke vanilije i tri naribane jabuke i ostavite na štednjaku još dvije minute.
U smjesu polako umiješajte komadiće jabuke, a zatim dodajte brusnice, limunovu koricu i limunov sok. Nakon toga maknite posudu za pečenje s vatre i ostavite sa strane. Kako biste napravili posip, u zdjelu stavite brašno, šećer, maslac i cimet i prstima mijesite dok smjesa ne postane mrvičasta i ne počne nalikovati krušnim mrvicama. Zatim u smjesu dodajte granolu i još malo mijesite rukama dok se sve ne sjedini.
Zatim uzmite posudu za pečenje s nadjevom od jabuka i preko jabuka stavite posip. Ostavite još malo na štednjaku, pa stavite u pećnicu i pecite oko 12 do 14 minuta, dok crumble ne poprimi duboku zlatnu boju. Kad je crumble spreman, izvadite ga iz pećnice i poslužite uz sladoled, tučeno vrhnje ili kremu od vanilije. Cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.
Izdvojeno
-
Pročitajte dnevni horoskop i doznajte što vam za današnji dan predkazuju zvijezde
-
"Babygirl" je na rasporedu u petak 17. siječnja s početkom od 20h, a ulaznice po cijeni od 5 eura mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja (Polivalentna dvorana Providurove palače) od 19.00 h.
-
Jučerašnjim aktualnim prijepodnevom dominiriala je tema inflacije, koju na svojoj koži najviše osjećaju građani. Trgovci najavljuju nova poskupljenja, dok Vlada planira proširiti popis proizvoda s ograničenim cijenama
-
U četvrtak opet sunčanije i većinom manje hladno, premda u unutrašnjosti uz mraz, mjestimičnu maglu, na Jadranu lokalno jaku buru s olujnim udarima
Reci što misliš!