Lifestyle

#savjeti

Je li crveni ruž dobar izbor za posao?

Je li crveni ruž dobar izbor za posao?
Thinkstock

Većina zaposlenih žena zazire od nošenja crvenoga ruža na posao, smatrajući kako je preizazovan, previše seksi i agresivan te možda 'šalje' i pogrešnu poruku kolegama u radnoj okolini. Smatraju kako je on prikladan isključivo u svečanim prigodama, ili u večernjim izlascima.

No, to je samo jedna od zabluda, jer crveni ruž, koji simbolizira ženstvenost i putenost, nosiv je i u tim prigodama, ali pod određenim pravilima. Ipak, ispravno odabrana nijansa crvenog ruža – ona koja odgovara boji vaše puti – može naglasiti vašu ljepotu i poboljšati cijeli izgled.

Crveni ruž, kao make-up ikona pristaje svima, bez obzira na to koliko imate godina i može se nositi u svim prilikama, ali samo ako ga koristite pravilno, podučava američki portal SELF, koji se bavi modom, ljepotom, zdravom prehranom i tjelovježbom.

Stoga treba pročitati sljedeća pravila. Odaberite odgovarajuću nijansu Nijansu crvenog ruža birajte prema tonu vašeg tena. Hladne podtonove kože najčešće imaju žene svijetle puti i njima najbolje pristaju ruževi čije boje nose jednako hladne – plave, ili ljubičaste podtonove. Dakle, ne stavljajte crvene ruževe s narančastim podtonom. Tople podtonove karakterizira zlatna, maslinasta, ili tamnija put kojoj savršeno pristaju raskošni crveni i koraljni ruževi.

Pazite na teksturu

Ona se odabire se prema prigodi i izgledu usnica. Za dnevni, opušteniji izgled, kao i za suhe usne i one s boricama, najbolji su odabir hidratantne i kremaste teksture ruževa ili sjajila. Mat teksture najprikladnije su za večernje prigode i njegovane usne, jer one djeluju punije, istaknutije i izazovnije.

Uskladite boju s cjelokupnim izgledom

Kada se odlučujete na crveni ruž, morate misliti i na garderobu i ostatak make-upa. Najbolje je da ga, za dnevni look, kombinirate s jednostavnim komadima. Primjerice, za odlazak na kavu, odlično će nadopuniti uz bijelu majicu i neutralno našminkane oči, a ako ga stavite uz romantičnu, ženstvenu haljinu, ili suknju, uz, primjerice kaubojske, ili bajkerske čizme, napravili ste idealnu kombinaciju za popodnevni izlazak. A za posao, zacijelo najelegantnija i najozbiljnija je kombinacija crvenoga ruža uz crni sako i hlače, ili crni poslovni kostim.

Pažljivo nanesite ruž

Važno je znati da je crveni ruž najzahtjevniji za nanošenje, upravo zbog njegove punoće i izazovnosti. Stoga je potrebno staviti ga odgovarajućim kozmetičkim alatom, poput kista, u miru i sigurnom rukom, tako da usne izgledaju kao da su našminkane profesionalno.

Šminkajte unutar linija

Da bi ruž bio postojaniji, a usne izgledale punije, prije šminkanja možete ih iscrtati i obrubiti olovkom. Poslužite se onom nude nijanse, ali ako više volite olovke u boji, obavezno odaberite onu čija nijansa apsolutno savršeno odgovara boji ruža.

Spriječite preslikavanje

Prije nano šenja ruža, oko rubova usnica nanesite korektor u tankom sloju kako biste spriječili “prelijevanje” ruža u sitne bore. A kako biste prevenirali crvene mrlje na zubima, po nanošenju ruža stavite prst u usta, obavijte ga usnicama i polako izvucite. Odstranili ste višak boje pa možete zaboraviti na provjeravanje da ruž nije završio na zubima.

Želite li ipak suptilniji i prirodniji izgled, na usne prvo nanesite njegujući balzam, a ruž utapkajte prstom, počevši od centra prema vanjskom rubu usnica, pazeći da ne prijeđete rub pa će crveni ruž djelovati mekše i blaže, a lice će svejedno zablistati.

Pripremite usne

Da bi se ruž bilo koje nijanse, a posebice crvene, uopće mogao nanositi, najvažnije je stvoriti preduvjet za savršene usne, a to je da su njegovane i hidratizirane. Stoga je iznimno važno u kozmetičku rutinu uvesti i uporabu njegujućih balzama, a svakih nekoliko dana raditi i piling usana, kako biste s njih skinuli mrtve stanice i dodatno ih obnovili.

Najbolje je taj ritual uvesti navečer, prije spavanja, a osim njegujućih, specijaliziranih balzama, mogu se namazati medom, ili melemom. Ipak, u svim su drogerijama na policama već odavno u prodaji izvrsni balzami koji rade piling usnica- jednostavni za uporabu, efikasni i cjenovno vrlo pristupačni, bez obzira o kojoj se kozmetičkoj marki radi.


Reci što misliš!