#pročitajte
Analizirali sastav jedne konzerve sardina: Znate li što zapravo unosite u sebe?
Sardine su dobar izvor proteina te su vrlo jednostavne jer ne zahtijevaju dugu pripremu ili kuhanje.
Riba je izvrstan izvor proteina, masnih kiselina i hranjivih tvari, a posebno su popularne konzerve sardine, prenosi net.hr. Mnogi ljudi se pitaju je li konzervirana hrana doista zdrava i hranjiva.
Nutricionistica dr. Jess Cording otkrila je da su, prema mišljenju struke, najzdravije konzervirane namirnice sardine, ali i ostale riblje konzerve. One su dobar izvor proteina te su vrlo jednostavne jer ne zahtijevaju dugu pripremu ili kuhanje.
Dr. Cording je objasnila da korištenje ribljih konzervi u prehrani ima brojne zdravstvene dobrobiti. “Konzervirane sardine obično imaju manje žive od mnogih drugih vrsta ribe i smatraju se jednim od najboljih izbora morske hrane, posebno ako svježe nisu dostupne”, rekla je.
Kada jedemo sardine, dodala je dr. Cording, unosimo puno proteina, vitamina D i protuupalnih omega-3 masnih kiselina, a maslinovo ulje osigurava mononezasićene masti zdrave za srce.
Stručnjaci preporučuju dvije do tri porcije riblje konzerve tjedno, pomiješane s tjesteninom ili samostalno, a možete ih dodati i raznim salatama.
Izdvojeno
-
PD Paklenica poziva sve zainteresirane na predstavljanje monografije i prigodnu izložbu “PD Paklenica – 125 godina planinarstva na zadarskom području” koje će se održati u četvrtak, 16. siječnja,u 18 h u atriju Providurove palače.
-
Najavljujemo izvedbu kazališne komedije "Džaba je najskuplje" koju izvode Konstantin Haag i Faris Pinjo
-
Dulce et decorum est pro patria mori, slatko je i dično umrijeti za domovinu, poručio je rimski pjesnik Horacije. No moderni bi domoljubi mogli razmisliti o mnogo manjoj žrtvi i umjesto života za domovinu položiti kilograme.
-
Raspisivanjem javnog natječaja vrijednog četiri milijuna eura započela je druga faza izgradnje nove ergele u Lipiku, jednog od najznačajnijih središta uzgoja lipicanaca u Hrvatskoj.
Reci što misliš!