kužina
Profesionalni kuhari samo ovako dinstaju luk: Brzo gotov, a puno ukusniji
Profesionalni kuhari otkrili su kako dinstati luk da bi bio ukusniji.
Slavni kuhar Gordon Ramsay u luk za variva i umake dodaje sodu bikarbonu i šećer kako bi se luk što prije izdinstao, ali i da bi bio sočniji i ukusniji.
Osim toga, ovaj trik sprječava i širenje mirisa luka po cijeloj kući. Krivac za neugodne mirise je oslobađanje sumpora iz luka prilikom termičke obrade.
Osim toga, luk će se ovako i zgusnuti pa će ga biti lakše probaviti. Također, ako jelo koje spremate s dinstanim lukom zahtijeva i zapršku, taj korak slobodno možete preskočiti – luk koji se dinstali sa sodom bikarbonom dat će jelu potrebnu gustoću, piše krstarica.
Izdvojeno
-
Boksački klub Ares- Diabolik i Krav Maga Combat centar Zadar u suradnji s mnogobrojnim institucijama, ponosno je organizirao šest besplatnih seminara samoobrane i edukativnih radionica tijekom 2024. godine.
-
Pripremite svoje plesne cipele jer italo disco ponovno preuzima Nigdjezemsku! Nakon nekoliko mjeseci pauze, evo ih s još jednom večeri prepunom plesnih numera i zaraznih ritmova.
-
Volite dizajn interijera i rado isprobavate nove stvari? Imamo za vas zanimljiv savjet koji će vas sigurno zainteresirati i, što je najvažnije, donijeti vašem domu neobičan izgled.
-
U sklopu "Tjedna planina" Ivan Ðogić je održao zanimljivo i poučno predavanje o ekspediciji po najvišim svjetskim dinama i seobi s nomadima Bahtijari.
Reci što misliš!