kužina
Profesionalni kuhari samo ovako dinstaju luk: Brzo gotov, a puno ukusniji
Profesionalni kuhari otkrili su kako dinstati luk da bi bio ukusniji.
Slavni kuhar Gordon Ramsay u luk za variva i umake dodaje sodu bikarbonu i šećer kako bi se luk što prije izdinstao, ali i da bi bio sočniji i ukusniji.
Osim toga, ovaj trik sprječava i širenje mirisa luka po cijeloj kući. Krivac za neugodne mirise je oslobađanje sumpora iz luka prilikom termičke obrade.
Osim toga, luk će se ovako i zgusnuti pa će ga biti lakše probaviti. Također, ako jelo koje spremate s dinstanim lukom zahtijeva i zapršku, taj korak slobodno možete preskočiti – luk koji se dinstali sa sodom bikarbonom dat će jelu potrebnu gustoću, piše krstarica.
Izdvojeno
-
Jutros su prvi posjetitelji na preuređenom Dječjem odjelu bili vrtićanci iz DV Sunce po Ciciban.
-
Zahvaljujući dobrim vremenskim uvjetima radovi na križanju na Žmirićima teku prema planu, doznajemo u Hrvatskim cestama. Opseg dosada obavljenih radova je preko osamdeset posto, pa bi križanje trebalo biti pušteno u promet potkraj ovoga mjeseca.
-
PD Paklenica poziva sve zainteresirane na predstavljanje monografije i prigodnu izložbu “PD Paklenica – 125 godina planinarstva na zadarskom području” koje će se održati u četvrtak, 16. siječnja,u 18 h u atriju Providurove palače.
-
Najavljujemo izvedbu kazališne komedije "Džaba je najskuplje" koju izvode Konstantin Haag i Faris Pinjo
Reci što misliš!