Lifestyle

#Čips

Zašto su neki rubovi čipsa zeleni? Postoji dobar razlog za to

Zašto su neki rubovi čipsa zeleni? Postoji dobar razlog za to
Ilustracija

Sigurno ste nekad naletjeli na barem jedan komad čipsa čiji su rubovi malo pozelenili.

Jedna žena je u jednoj Facebook grupi upitala zašto su neki rubovi čipsa zeleni. Jedni su odgovorili da je to zbog dijela krumpira koji je bio zelen, a neki su ponudili i znanstvene odgovore.

“Krumpir je bio izložen previše svjetlu ili suncu što je uzrokovalo razvoj klorofila u dijelovima krumpira koji su bili iznad zemlje”, objasnio je jedann korisnik.

U raspravu se uključio i jedan botaničar, piše Mirror.

“Krumpir je podzemna stabljika – a ne korijenje. Ako se previše približi površini tla, klorofil (zeleni pigment) se razvija zbog sunčeve svjetlosti, baš kao u listu.

Nije štetan za jelo i krumpir nije nezdrav ni na koji način”, objasnio je.

Da bi zeleni dijelovi naštetili vašem zdravlju , trebali biste pojesti baš veliku količinu zelenog čipsa.


Reci što misliš!