#Čips
Zašto su neki rubovi čipsa zeleni? Postoji dobar razlog za to
Sigurno ste nekad naletjeli na barem jedan komad čipsa čiji su rubovi malo pozelenili.
Jedna žena je u jednoj Facebook grupi upitala zašto su neki rubovi čipsa zeleni. Jedni su odgovorili da je to zbog dijela krumpira koji je bio zelen, a neki su ponudili i znanstvene odgovore.
“Krumpir je bio izložen previše svjetlu ili suncu što je uzrokovalo razvoj klorofila u dijelovima krumpira koji su bili iznad zemlje”, objasnio je jedann korisnik.
U raspravu se uključio i jedan botaničar, piše Mirror.
“Krumpir je podzemna stabljika – a ne korijenje. Ako se previše približi površini tla, klorofil (zeleni pigment) se razvija zbog sunčeve svjetlosti, baš kao u listu.
Nije štetan za jelo i krumpir nije nezdrav ni na koji način”, objasnio je.
Da bi zeleni dijelovi naštetili vašem zdravlju , trebali biste pojesti baš veliku količinu zelenog čipsa.
Izdvojeno
-
MK Beštije sutra, na blagdan svete Luce dolazi 20. put u DV Laticu.
-
Hrvatska diskografska udruga (HDU) u suradnji s radijskim voditeljem, glazbenim kritičarem i urednikom (HR2), Zlatkom Turkaljem Turkijem, donosi još jedan intervju u nizu u sklopu glazbenog projekta Diskografska spajalica. Ovoga puta, u našem društvu bio je jedan od najpopularnijih i najutjecajnijih repera ovih prostora Edo Maajka.
-
Iz zadarske Elektre stiže obavijest o privremenom prekidu u opskrbi električnom energijom zbog radova prema sljedećem rasporedu
-
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 49-godišnjaka se podnosi kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, javljaju iz PU zadarske.
Reci što misliš!