#Čips
Zašto su neki rubovi čipsa zeleni? Postoji dobar razlog za to
Sigurno ste nekad naletjeli na barem jedan komad čipsa čiji su rubovi malo pozelenili.
Jedna žena je u jednoj Facebook grupi upitala zašto su neki rubovi čipsa zeleni. Jedni su odgovorili da je to zbog dijela krumpira koji je bio zelen, a neki su ponudili i znanstvene odgovore.
“Krumpir je bio izložen previše svjetlu ili suncu što je uzrokovalo razvoj klorofila u dijelovima krumpira koji su bili iznad zemlje”, objasnio je jedann korisnik.
U raspravu se uključio i jedan botaničar, piše Mirror.
“Krumpir je podzemna stabljika – a ne korijenje. Ako se previše približi površini tla, klorofil (zeleni pigment) se razvija zbog sunčeve svjetlosti, baš kao u listu.
Nije štetan za jelo i krumpir nije nezdrav ni na koji način”, objasnio je.
Da bi zeleni dijelovi naštetili vašem zdravlju , trebali biste pojesti baš veliku količinu zelenog čipsa.
Izdvojeno
-
U ponedjeljak, 3. ožujka, zbog radova će na nekoliko mjesta u Zadarskoj županiji struja biti privremeno isključena, objavili su iz HEP-a
-
Iz Grada Zadra obavještavaju vozače da će zbog izvođenja radova na kanalizacijskoj mreži u raskrižju ulica Put Bokanjca, Put Nina i Benka Benkovića u Zadru od dana 3. ožujka (ponedjeljak) do 17. ožujka (ponedjeljak) na snazi biti privremena regulacija prometa
-
U petak, 28. veljače u 22:20h u Zadru u Zrinsko-Frankopanskoj ulici, tijekom nadzora prometa policijski službenici Policijske postaje Zadar zaustavili su moped zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 45-godišnji hrvatski državljanin
-
Zbog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački te omiška obilaznica, upozoravaju iz Hrvatskog autokluba (HAK)
Reci što misliš!