#Čips
Zašto su neki rubovi čipsa zeleni? Postoji dobar razlog za to
Sigurno ste nekad naletjeli na barem jedan komad čipsa čiji su rubovi malo pozelenili.
Jedna žena je u jednoj Facebook grupi upitala zašto su neki rubovi čipsa zeleni. Jedni su odgovorili da je to zbog dijela krumpira koji je bio zelen, a neki su ponudili i znanstvene odgovore.
“Krumpir je bio izložen previše svjetlu ili suncu što je uzrokovalo razvoj klorofila u dijelovima krumpira koji su bili iznad zemlje”, objasnio je jedann korisnik.
U raspravu se uključio i jedan botaničar, piše Mirror.
“Krumpir je podzemna stabljika – a ne korijenje. Ako se previše približi površini tla, klorofil (zeleni pigment) se razvija zbog sunčeve svjetlosti, baš kao u listu.
Nije štetan za jelo i krumpir nije nezdrav ni na koji način”, objasnio je.
Da bi zeleni dijelovi naštetili vašem zdravlju , trebali biste pojesti baš veliku količinu zelenog čipsa.
Izdvojeno
-
Svetkovina sv. Stošije svečano se slavi 15. siječnja u katedrali sv. Stošije u Zadru
-
Hladna stopala ne moraju biti vaša svakodnevica. S ovim starinskim trikovima ne samo da ćete ugrijati stopala, već ćete i poboljšati cirkulaciju te ukupno zdravlje.
-
U posljednje su vrijeme agonisti GLP-1 receptora, poznati po svojoj učinkovitosti u liječenju dijabetesa tipa 2 i poticanju mršavljenja, privukli pozornost zbog svojih potencijalnih koristi u drugim područjima zdravlja.
-
Nadbiskup metropolit zagrebački i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) mons. Dražen Kutleša uputio je čestitku Zoranu Milanoviću na ponovnom izboru za predsjednika Republike Hrvatske.
Reci što misliš!