trikovi
Kako da tijesto ostane mekano i svježe nekoliko dana?
Kiflice, pereci, štapići i druge vrste tijesta često se stvrdnu poslije jednog dana, posebno ako ih ostavite nepokrivene kad ih izvadite iz pećnice.
Trik koji koriste profesionalni pekari
Prije nego što počnu mijesiti tijesto, pekari u brašno dodaju malo kukuruznog škroba, odnosno gustina i malo običnog griza, onog koji se koristi u dječjoj prehrani.
Na kilogram brašna ide puna žlica kukuruznog škroba i jedna žličica griza, piše krstarica.
Škrob pomaže tijestu da bude lakše i prozračnije, a samim tim i mekše.
S druge strane, kada se mala količina griza pomiješa s običnim pšeničnim brašnom, to oslobađa tijesto od viška vlage.
Izdvojeno
-
Hrvatski košarkaški reprezentativac Mario Hezonja, kojeg je u srijedu Euroliga kaznila s 8.000 eura zbog "nepoštivanja sudaca", odgovorio je da je ta organizacija hrabra kada treba kažnjavati, a da istovremeno odbija rješavati ozbiljne probleme u europskoj košarci.
-
Kakvo nas vrijeme očekuje danas i sutra u Dalmaciji?
-
Plesni odjel Glazbene škole Blagoje Bersa Zadar poziva vas na predstavu Na krilima baštine, koja će se održati 12. prosinca 2024. godine u 19 sati na pozornici HNK Zadar.
-
U župnoj dvorani župe sv. Anselma u Ninu predstavljena je monografija „Ecclesia Nonensis - O prošlosti Ninske biskupije“ urednika izv. prof. dr. sc. Zdenka Dundovića, u izdanju Sveučilišta u Zadru.
Reci što misliš!