„50 Best Explores“
Njemački chef Jan Hartwig, nositelj tri MICHELINOVE zvjezdice, boravi u Istri
U Hrvatskoj borave renomirani njemački chef Jan Hartwig iz restorana Jan, nositelja tri MICHELINOVE zvjezdice, i Anna Wender, urednica magazina Falstaff Njemačka.
Hrvatska turistička zajednica u suradnji s Turističkom zajednicom Istre i temeljem dvogodišnje uspješne suradnje s prestižnom platformom 50 BEST RESTAURANTS, organizira u Istri snimanje promotivne kampanje „50 Best Explores“, čiji je cilj istaknuti bogatstvo i raznolikost gastronomske scene u Hrvatskoj, s posebnim naglaskom na najveći hrvatski poluotok.
Tim povodom u Hrvatskoj borave renomirani njemački chef Jan Hartwig iz restorana Jan, nositelja tri MICHELINOVE zvjezdice, i Anna Wender, urednica magazina Falstaff Njemačka.
„Riječ je o projektu koji ne samo da će kroz etablirane kanale platforme The World's 50 Best Restaurants promovirati Istru kao vrhunsku gastronomsku destinaciju, već će pridonijeti jačanju prepoznatljivosti Hrvatske na svjetskoj gastronomskoj sceni, što naša zemlja svakako i zaslužuje. Dolazak Jana Hartwiga u Hrvatsku, jednog od najvećih njemačkih kulinarskih talenata te prisustvo snažnog medija poput Falstaff Njemačka, daje dodatni vjetar u leđa hrvatskom kulinarstvu i eno-gastronomiji, koji se nalaze visoko na ljestvici motiva dolazaka gostiju u našu zemlju“, izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, dodavši da će video i promotivna kampanja biti objavljeni krajem ljeta.
„50 Best Explores“ prati međunarodno prepoznatog chefa koji istražuje svijet kroz gastronomiju, pružajući gledateljima jedinstveni uvid u kulinarsku izvrsnost i kulturne posebnosti destinacije.
Tako će Hartwig tijekom snimanja kampanje koje traje od 8. do 12. srpnja, između ostalog, posjetiti popularna istarska odredišta i gastronomske oaze u Rovinju i Puli, različite vinarije i maslinike te rt Kamenjak, a tu su i aktivnosti poput lova na tartufe i kuhanja u konobama.
“Jan Hartwig je definitivno već potvrđena zvijezda u svijetu visoke gastronomije, prepoznat i od Michelina i 50 the best. Izuzetno nam je zadovoljstvo što ćemo u ovom tjednu prezentirati najbolje od Istre.
Za ovog vrhunskog chefa i njegovu filmsku produkciju te urednicu njemačkog Falstaffa pripremili smo ekipu koja ih prati od doručka ujutro pa sve do kasno u noć jer je intenzivan program strukturiran tako da u što kraćem periodu vide, osjete i dožive ono po čemu je Istra doista jedinstvena i zašto Istra s ponosom nosi nadimak „Terra Magica“. Avantura traženja tartufa, uzbudljiv lov na tune, degustacija ponajboljih extra djevičanskih maslinovih ulja, meditacija uz istarska vina te druženje s istarskim proizvođačima, ugostiteljima, ali i našim ljudima je definitivno spoj koji će na najizvorniji i najoriginalniji način prezentirati istarski DNK. Veseli nas činjenica da će sve što se u ovom tjednu bude produciralo, biti dostupno izuzetno velikom krugu turističkih i ugostiteljskih profesionalaca, ali isto tako i mnogobrojnim ljubiteljima unikatnih priča i jedinstvenih doživljaja, što će dodatno podignuti reputaciju destinacije Istre i Hrvatske”, rekao je Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice Istarske županije.
Jan Hartwig jamstvo je vrhunske gastronomske kvalitete, što dokazuju njegovi značajni uspjesi. U listopadu 2022. otvorio je svoj restoran "JAN" u Münchenu, s kojim je nakon samo šest mjeseci osvojio tri MICHELINOVE zvjezdice zahvaljujući svom nepobitnom, jedinstvenom stilu.
Izdvojeno
-
U prvoj utakmici 17. kola HNL-a Slaven Belupo je kao domaćin svladao Goricu sa 2-1 (0-1). Gosti su poveli golom Medina Gashija (8), no Alen Grgić (67) i Antonio Jagušić (82) su u nastavku preokrenuli.
-
U Dalmaciji će osobito na otocima puhati jako jugo, a popodne sjeverozapadni vjetar. Bit će promjenjivo, povremeno uz kišu, lokalno moguće i obilnim pljuskovima. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 10 °C, u unutrašnjosti niža, između 2 i 4 °C, a popodnevna od 9 do 14 °C
-
Bacivši pogled na impozantan niz priznanja koje je Audiardov najnoviji i svakako najluđi uradak u dugovječnoj karijeri do sad prikupio, čovjek bi lako mogao steći krivi dojam kako se pred njim doista nalazi najimpresivnije filmsko ostvarenje godine, ali istina je potpuno drugačija.
-
Mjerenje inteligencije kod životinja prilično je škakljiva stvar. Međutim, provedeni su brojni pokusi kako bi se testirale sposobnosti sićušnih mozgova kukaca. Rezultati su iznenađujući.
Reci što misliš!