Lifestyle

putovanja

Na sat vremena od Splita nalazi se nevjerojatna pješčana plaža, ali nije na moru

Na sat vremena od Splita nalazi se nevjerojatna pješčana plaža, ali nije na moru

Da kontinent može biti jednako atraktivna destinacija za ljetovanje potvrđuje i ova plaža koja se nalazi na otprilike 700 metara nadmorske visine. Ako se ovog ljeta nađete u Splitu ili okolici predlažemo da provjerite kako uživo izgleda ova neotkrivena lokacija preko granice u susjednoj Bosni i Hercegovini. Samo sat vremena od Splita nedaleko graničnog prijelaza Kamensko nalazi se plaža Marinovac na obali jednog od najvećih umjetnih jezera u ovom dijelu Europe.

Buško jezero, poznato kao i Buško blato je akumulacijsko jezero impresivne veličine, a smjestilo se između Livna i Tomislavgrada. Jezero impresivne površine od 55,8 km² povezuje ove dvije općine, a jedna od najpopularnijih lokacija na njemu je pješčana plaža Marinovac. Iako je jezero relativno male dubine, od 17 metara u prosjeku, važno je naglasiti da u ovako velikim jezerima treba biti iznimno oprezan kada je riječ o kupanju. Ipak, plaža Marinovac nudi siguran pješčani plićak u kojem se možete osvježite te uživati čak i s djecom.

Pravo je čudo da na ovoj lokaciji ne postoji cijeli niz turističkih i ugostiteljskih objekata, no nećete imati problema s pronalaskom kuća za odmor u okolnim mjestima. Lokalne udruge mladih i lokalni poduzetnici ulažu napore da se lokacija plaže Marinovac oživi te da se na njoj organizira dodatan sadržaj. Zato ovdje posljednjih godina ljeti možete naletjeti na rugby turnir i teren za igranje odbojke na pijesku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Bernard (@bmihalje)

Zbog iznimne veličine Buškog jezera na plaži Marinovac ćete gotovo imati osjećaj da ste na moru, ali okolno vizure brzo će vas opovrgnuti. Ogromno jezero koje se nastavlja na Livanjsko polje okruženo je visokim planinama poput Tušnice i Kamešnice. Za sve željne pravog ljetnog osvježenja predlažimo da date šansu ovoj neotkrivenoj lokaciji u susjedstvu.

 


Reci što misliš!