Lifestyle

šibenski arhipelag

Obonjan – skrivena oaza u kojoj ćete biti daleko od užurbane svakodnevice

Obonjan – skrivena oaza u kojoj ćete biti daleko od užurbane svakodnevice

Obonjan, skriveni dragulj u šibenskom arhipelagu, savršeno je mjesto za bijeg od svakodnevice. Ovaj otok nudi spoj prirodne ljepote i modernih pogodnosti stvarajući idealan ambijent za opuštanje i avanturu.

Dolazak do Obonjana je jednostavan. Otok je dostupan brodom Zvjezdica koji vozi iz Šibenika do Obonjana i obratno, a transferi su organizirani kako bi vaš put bio što ugodniji. Vožnja traje 45 minuta kroz kanal sv. Ante prema otvorenom moru i šibenskom arhipelagu.

Na otoku se može pronaći raznovrsni smještaj koji zadovoljava sve želje i potrebe. Island Homes su prostrane mobilne kućice s jednom ili dvije sobe, idealne za dvije do četiri osobe. Glamping Lodges su glamping šatori koji pružaju jedinstven doživljaj boravka u prirodi, dok O-Tents šatori nude jednostavniji smještaj s kapacitetom do četiri osobe i zajedničkim kupaonicama u blizini. Svaki tip smještaja ima terasu s koje se može uživati u zvuku morskih valova i predivnim pogledima.

Na Obonjanu nikada nije dosadno zahvaljujući bogatoj ponudi aktivnosti. Gosti mogu uživati u jogi i meditaciji, voditi tijelo i um do potpunog opuštanja uz jutarnje joga sesije koje vodi iskusna instruktorica Marija Ajduković. Njene radionice joge i zvučne kupke savršen su način za započeti dan. Ljubitelji sporta mogu isprobati razne vodene sportove, dok večernji programi uključuju glazbene nastupe uživo, filmske projekcije pod zvijezdama, ali i stargazing, promatranje zvijezda na južnoj strani otoka koji će vas očarati.

Vodeni sportovi zadovoljit će one koji vole odmor provesti aktivno, a za avanturu tu su jet ski safari i izleti brodom kojim možete doći do okolnih otoka, poput Zlarina i Prvića. Ako pak, odmor želite provesti uz more i koktele, oduševit će vas Drift Bar koji je mnogima i omiljeno mjesto na otoku.

Gastronomska ponuda na otoku zadovoljit će i najzahtjevnije gurmane. Restorani nude raznoliku kuhinju s naglaskom na svježe morske specijalitete, lokalne delicije i međunarodna jela pripremljena s najkvalitetnijim sastojcima. U srpnju se službeno otvara a la card restoran BOK, u blizini Drift bara, dok restoran Kitchen radi cijelu sezonu i nalazi se pored predivnog, modernog bazena s pogledom na more.

Otok nudi razne kreativne i edukativne radionice, poput Secret Island Workshops, posebnog eventa koji je održan na Obonjanu, gdje su sudionici mogli uživati u dodatnim aktivnostima koje se mogu organizirati na otoku. Sudionici ekskluzivnog događaja Secret Island Workshops uživali su u radionicama koje su uključivale praktične vježbe mindfulnessa s Mariom Wasler. Kreativnost je bila u punom jeku tijekom Chia Art Workshopa, gdje su Filipa Sorko i Antun Ružolčić iz Chia Cups Studija vodili radionicu oslikavanja platnenih torbi.

Uz to, svi su se mogli opustiti u “Samo opušteno” zoni uz osvježavajući Jana Ice Tea s novim okusom limuna. Jana Ice Tea je bio idealan suputnik na ovom eventu, potičući sve na opuštanje i uživanje tijekom cijelog dana. Svojim osvježavajućim novim okusom limuna, Jana Ice Tea savršeno je nadopunjavao trenutke odmora i bio savršen napitak za sve koji žele nekoliko minuta mira i opuštanja. “Samo opušteno” misao je vodilja koja je pratila sudionike kroz cijelo iskustvo na otoku. Kako posjetitelji ne bi zaboravili i doma uživati, Obonjan je osigurao mirisne svijeće s mirisima otoka mladog brenda miCrodia kao suvenir koji će podsjećati i miriše na otok.

Ovakvi događaji su samo dio onoga što se može organizirati na otoku, pružajući savršenu priliku za razne evente i radionice. Doživite odmor u prirodi na Obonjanu i uživajte u svemu što ovaj predivan otok nudi!


Reci što misliš!