Lifestyle

zzzzz zzzzzz

Dosađuju vam komarci? Mogla bi pomoći obična kava

Dosađuju vam komarci? Mogla bi pomoći obična kava
Pixabay

Ljeti nema ništa bolje od dugog boravka vani ili širom otvorenih prozora u stanu. Ali postoji jedan mali, ali neugodan problem: naporni komarci dođu kad-tad.

A njihovi ugrizi ne samo da izuzetno neugodno svrbe, već mogu i prenijeti opasne bolesti, posebno ako se radi o egzotičnijim vrstama komaraca čija populacija u Europi stalno raste.

A budući da se ne želimo stalno prskati raznim komercijalnim repelentima koji su često puni štetnih kemikalija, dobra alternativa za tjeranje komaraca je ni manje ni više – kava.

Ove male napasti imaju vrlo osjetljivo osjetilo mirisa, a postoje određeni mirisi koje jednostavno ne podnose. Tu na scenu stupa kava. Jak miris jednostavno može otjerati dosadne komarce.

Kavu u prahu ili osušeni talog kave stavite u (vatrostalnu zdjelu i zapalite. Važno je da to radite samo s otvorenim prozorima ili vani jer će se prilikom postupka stvoriti svojevrsni dim. Mješavina dima i jakog mirisa kave trebala bi otjerati komarce i na miru možete uživati u ljetnim večerima.

Osim kave, ni komarci nisu veliki ljubitelji citrusnih mirisa. Dakle, ako vam se ne sviđa dim koji nastaje izgaranjem kave u prahu, možete također zapaliti svijeću s mirisom limuna ili raspršiti aromatično ulje s notom citrusa u ovlaživač zraka, prenosi Novi list.


Reci što misliš!