trikovi
Pitate se kako luk može ostati svjež? Tajna je u protoku zraka i temperaturi
Ako imate problem da vam se crveni luk krene kvariti brzo nakon što ste ga kupili, postoji način kako da dulje ostane svjež.
Američki farmer Shay Myers nudi savjete o najboljim načinima uzgajanja i čuvanja određenih namirnica, piše krstarica.
U novom videu odgovorio je na pitanje pratitelja koji se požalio da mu se luk pokvari u manje od tjedan dana.
“Ponekad se luk skladišti i do godinu dana u posebnim uvjetima prije nego što dođe do trgovina. Pitate se kako on može ostati svjež? Tajna je u protoku zraka i temperaturi”, otkrio je Shay, šokirajući ljude.Shay je pojasnio kako je najgore mjesto za držanje luka, hladnjak.
“Najvažnije je da na mjestu gdje skladištite luk nema puno svjetlosti i vlage. Također je važno da temperatura na tom mjestu bude uvijek ista”, rekao je Myers koji preporučuje da luk držite ispod sudopera ili u ostavi.
Izdvojeno
-
Poziv za prijavu aktivnosti/projekata koji se odnose na kulturne, sportske, znanstvene i edukacijske aktivnosti te su isključivo namijenjene studentima vrijedi do kraja siječnja.
-
Dokumentarac „Green City Life“ istražuje rješenja poput regeneracije, urbane poljoprivrede i uporabe biološkog otpada s izgradnjom zelenijih i zdravijih gradova.
-
"Nevera" Tomislava Bralića i klape Intrade stiže s najmanjeg naseljenog otoka u Hrvatskoj! Ova pjesma predstavlja svojevrsnu uvertiru za veliku obljetnicu – klapa Intrade ove godine obilježava 40 godina postojanja
-
"Babygirl" je na rasporedu u petak 17. siječnja s početkom od 20h, a ulaznice po cijeni od 5 eura mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja (Polivalentna dvorana Providurove palače) od 19.00 h.
Reci što misliš!