Lifestyle

putovanja

Ova pješčana plaža na Jadranu jedna je od najljepših u Lijepoj Našoj

Ova pješčana plaža na Jadranu jedna je od najljepših u Lijepoj Našoj
Marko Stojčić

ako najveći ljubitelji prirodnih, pješčanih plaža obično izbjegavaju domaću obalu kojom dominiraju šljunčane i stjenovite uvale, mnogi ne znaju da se Lijepa Naša ipak može pohvaliti s nekoliko prekrasnih plaža od kojih doslovce zastaje dah, a koje definitivno morate posjetiti ako se ovoga ljeta planirate zaputiti na jug hrvatske obale.

Jedna od njih je svakako i plaža Bilotinjak koja je svoje mjesto pronašla između poznatih mjesta – Privlake i Zatona. Smještena u Zadarskom kanalu, potpuno je skrivena od naseljenih mjesta što ju čini bajkovitom prirodnom oazom koja će oduševiti sve ljubitelje intimnog okruženja. Iako plaža nije lako dostupna, bez problema ćete joj pristupiti uskom, seoskom cestom i kraćim pješačenjem, a sasvim smo sigurni kako će vas prizor prostrane pješčane plaže koju zapljuskuje nevjerojatno čisto more oduševiti na prvu! More je na Bilotinjaku prilično plitko, a vlasnike četveronožnih ljubimaca razveselit će i informacija da na ovo mjesto mogu povesti i svoje najbolje čupave prijatelje koji će na ovoj plaži posebno uživati u morskim radostima i aktivnostima na pijesku!

Iako u prijepodnevnim satima na plaži ima dovoljno hlada, savjetujemo da sa sobom ponesete odgovarajuću zaštitu od sunca, a posebice ako planirate na ovom divnom mjestu provesti cijeli dan. Osim toga, imajte na umu da na plaži nema dodatnih sadržaja ni ugostiteljskih objekata, stoga svakako savjetujemo da sa sobom ponesete i dovoljno tekućine i hrane kako biste bezbrižno uživali pod suncem – u potpunom miru i tišini!


Reci što misliš!