Lifestyle

gastro

Vikend-recept: ljetna salata bez mesa idealna za ručak

Vikend-recept: ljetna salata bez mesa idealna za ručak
Ilustracija

Svježina, raznolikost okusa i jednostavnost pripreme, salate čini neizostavnim dijelom svakog obroka, bilo da je riječ o laganom ručku, večeri ili prilogu. Međutim, naša današnja salata nije prilog, već glavno jelo, a radi se o brzom i jako ukusnom receptu koji ćete sigurno ponovno poželjeti isprobati.

Osim svježine i korištenja laganih sastojaka, još jedna odlika ljetnih salata je i – brzina pripreme. Upravo zato, naš današnji recept podrazumijeva minimalno kuhanja, a maksimalno uživanja. Salata je bazirana na vlaknima i proteinima, ali nema mesa, što je čini još bržom za pripremu, stoga – zanima li vas recept, sve detalje potražite u nastavku!

Sastojci:

150-200 g baby špinata ili bilo koje druge salate po želji
2 jaja
mozzarella
50 g slanutka
Pesto Genovese umak
Aceto balsamico
začini

Priprema:

Očistite i pripremite baby špinat ili drugu salatu koju ste odabrali, a prije toga procijedite slanutak. Slanutak može biti iz konzerve, a možete ga i sami skuhati, ali u tom slučaju potrebno ga je namakati noć prije.
Skuhajte dva tvrdo kuhana jaja i kada su gotova narežite ih na ploške. Sve skupa pomiješajte – dakle salatu, slanutak, jaja i narezanu mozzarellu.
Salatu upotpunite Pesto Genovese umakom i začinile acetom balsamicom te dodajte sol, ružmarin i vlasac.


Reci što misliš!