gastro kutak
Ideja za ručak ili večeru: patlidžani ala bolognese
Ideja za ručak ili večeru: patlidžani ala bolognese voljet će i oni koji nisu ljubitelji povrća
2 velika patlidžana
1 Podravka Bolognese umak (300 g)
3 žlice maslinova ulja + još malo za premazivanje
patlidžana
1 mali luk
1 češanj češnjaka
50 g naribanog sira po želji
Patlidžane operite, prerežite po pola, a zatim iz svake polovice izdubite meso iz sredine. Meso patlidžana sitno nasjeckajte.
Na zagrijanom ulju popecite sitno nasjeckani luk. Dodajte protisnuti češnjak i meso patlidžana pa pirjajte dok patlidžan ne bude kuhan. Dodajte bolognese umak i sve samo promiješajte.
Pećnicu zagrijte na 190°C.
Izdubljene patlidžane stavite u posudu obloženu papirom za pečenje. Premažite ih s malo maslinova ulja. Nadjenite ih pripremljenim nadjevom, pa pospite naribanim sirom.
Pecite oko 30 minuta tj. dok površina ne dobije lijepu boju. Pečene nadjevene patlidžane ostavite stajati 10-ak minuta.
Izdvojeno
-
PD Paklenica poziva sve zainteresirane na predstavljanje monografije i prigodnu izložbu “PD Paklenica – 125 godina planinarstva na zadarskom području” koje će se održati u četvrtak, 16. siječnja,u 18 h u atriju Providurove palače.
-
Najavljujemo izvedbu kazališne komedije "Džaba je najskuplje" koju izvode Konstantin Haag i Faris Pinjo
-
Dulce et decorum est pro patria mori, slatko je i dično umrijeti za domovinu, poručio je rimski pjesnik Horacije. No moderni bi domoljubi mogli razmisliti o mnogo manjoj žrtvi i umjesto života za domovinu položiti kilograme.
-
Raspisivanjem javnog natječaja vrijednog četiri milijuna eura započela je druga faza izgradnje nove ergele u Lipiku, jednog od najznačajnijih središta uzgoja lipicanaca u Hrvatskoj.
Reci što misliš!