Lifestyle

preporuka za đir

Ove nedjelje svi putevi vode do Marende u Rogoznici

Ove nedjelje svi putevi vode do Marende u Rogoznici

U nedjelju, 2. lipnja, od 10 sati na glavnoj rivi u Rogoznici očeuje vas druga marenda u sklopu novog projekta „Taste like... marenda“, u organizaciji TZ Šibensko-kninske županije i TZ Rogoznica.

Za pripremu vrhunske spize od sezonskih i domaćih namirnica zadužena je poznata ekipa iz Restorana Mario i Restorana Antonijo, a gostovat će vinarije Gradin, Prgin, MI i Galjin Dvor.

Uz to vas očekuje i zanimljiv popratni zabavni i edukativni program.

Drugu marendu u Rogoznici koja će se održati ovu nedjelju, otvara Udruga turističkih
vodiča Mihovil Šibenik tematskom gastro pričom o okusima i mirisima naše kužine.
Marende će od 10 sati na glavnoj rogozničkoj rivi (Hrvatske mornarice 1) pripremati
osoblje iz poznatih restorana Mario i restorana Antonijo.

Da dobar zalogaj bude
popraćen i vrhunskom kapljicom, pobrinut će se vinarije Gracin, MI, Prgin i Galjin
Dvor. U Rogoznici ćete moći kupiti i domaće proizvode lokalnih OPG-ova te
rukotvorine lokalnih kreativaca.

Bez dobre pisme nema ni zabave pa će se za to pobrinuti glazbenici Darko Pastar na
gitari i Žarko Mimica na mandolini. Uz njih ćete moći uživati i u dalmatinskoj glazbi za
koju će se pobrinuti DJ Dux.

I u Rogoznici pripremaju program za najmlađe pa će od 10 u kužini na otvorenom
uživati i najmlađi, učeći izrađivati tradicionalne slastice na mini slastičarskoj radionici
za djecu.

Ako vas zanimaju neki stari zanati, kojima su bili zaokupljeni vrsni dalmatinski ribari,
pridružite se radionici krpanja ribarske mreže koja će se također odvijati na glavnoj
lokaciji, na rivi u Rogoznici.

Marende i vina ćete moći kupiti po pristupačnoj cijeni, a kuponi će se izdavati na licu
mjesta, za vrijeme trajanja događanja.

Lokacija na kojoj će se marenda odvijati bit će dekorirana u starom, dalmatinskom
štihu kako bismo se prisjetili i još vjerodostojnije dočarali vremena u kojima su živjetli
i marendavali naše bake i djedovi.

- Ideja ovog projekta je revitalizirati i sačuvati koncept „marende“ te gastronomskih
vrijednosti i tradicijskih gastro običaja Šibensko-kninske županije. Nakon prve
marende koja je održana na Trgu Ivana Pavla II – Maloj loži u Šibenika, ovo je druga
marenda, a slijede nam još četiri: u srpnju u Kistanjama, u kolovozu u Kninu, u rujnu
u Betini i u listopadu u Vodicama – dodaju iz TZ Šibensko-kninske županije.


Reci što misliš!