gastro
Zaboravite na bolognese i carbonaru, imamo recept za tjesteninu koju ćete htjeli jesti stalno
Ova kremasta tjestenina s limunom (pasta al limone) toliko je ukusna i savršena kada želite nešto brzo, jednostavno, ukusno i zasitno. Sve što trebate je malo tjestenine, nekoliko jednostavnih sastojaka i oko 20 minuta vašeg vremena.
1/2 limuna
1 režanj češnjaka
300 g osušene paste
3 žlice maslinovog ulja
20 g kapara
1 vezica kopra
5 zelenih maslina bez koštica
30 g badema u listićima
50 g parmezana
250 ml vrhnja
Priprema:
Zakuhajte vodu u loncu, dodajte prstohvat soli i umiješajte tjesteninu. Za to vrijeme u tavi zagrijte maslinovo ulje i na laganoj vatri pržite narezani češnjak i kapare 5 minuta. Dodajte limunov sok, limunovu koricu, vrhnje, sol i papar. Kada je tjestenina gotova, izvadite je iz lonca i dodajte u tavu s umakom. Promiješajte kroz umak i jelo je spremno za posluživanje.
Poslužite na tanjur i završite tostiranim bademima, svježim koprom, zelenim maslinama, još malo papra i kvalitetnim naribanim parmezanom.
Izdvojeno
-
Kurzel je dovoljno vješt redatelj koji zna istaknuti bitne segmente priče stoga i sam film obiluje s prizorima kakvi se teško zaboravljaju.
-
U subotu, 18. siječnja 2025. počinje program obilježavanja 32. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Maslenica’93.
-
Pazusi su vlažan i topao dom za mnoge bakterije koje uzrokuju neugodne mirise. Međutim, također smo vidjeli pojavu takozvanih dezodoransa za “cijelo tijelo” – unatoč činjenici da na mnogim mjestima na tijelu znoj vjerojatno neće dovesti do neugodnog mirisa.
-
U organizaciji Hrvatskog odbojkaškog saveza i OK Zadar od petka, 17. siječnja do nedjelje 19. siječnja održat će se završnica prvenstva Hrvatske u odbojci za juniorke i juniore.
Reci što misliš!