Lifestyle

gastro

Recept za neodoljivo osvježavajući mousse s jagodama

Recept za neodoljivo osvježavajući mousse s jagodama

Sve topliji dani od nas traže da isprobavamo brze i osvježavajuće recepte, a danas je na redu – mousse. Međutim, upotpunit ćemo ga jagodama čija je sezona u punom jeku.

Naime, jagode osim što su neodoljivo ukusne, vrlo su korisne za naše zdravlje. Jagode su izvrstan izvor vitamina C, snažnog antioksidansa koji jača imunološki sustav, a bogate su i vlaknima koja su ključna za zdravlje probavnog sustava te imaju nizak glikemijski indeks, a to znači da ne uzrokuju nagli porast razine šećera u krvi. Isto tako, vitamin C, antioksidansi i druge hranjive tvari u jagodama pomažu u održavanju zdrave kože jer se radi o elementima koji potiču proizvodnju kolagena, štite kožu od oštećenja uzrokovanih UV zračenjem i mogu smanjiti pojavu bora i staračkih pjega.

Stoga, u nastavu donosimo recept za ukusan mousse od jagoda koji možete napraviti još danas!

Sastojci:

500 g svježih jagoda
100 g šećera (po želji)
1 žlica limunovog soka
1 žlica želatine u prahu
250 ml vrhnja za šlag
1 vanilin šećer

Priprema:

Operite jagode, odstranite peteljke i narežite ih na manje komade. Zatim jagode, šećer i limunov sok stavite u blender ili multipraktik te miksajte dok ne dobijete glatku, kompaktnu smjesu.
U manjoj zdjelici pomiješajte želatinu s 4 žlice hladne vode i ostavite da nabubri oko 5 minuta. Nakon što želatina nabubri, lagano je zagrijavajte na niskoj temperaturi dok se potpuno ne otopi te otopljenu želatinu polako dodajte u prethodno dobivenu smjesu od jagoda. Sve skupa miješajte nekoliko minuta kako bi se dobro sjedinilo i povezalo. Kada ste zadovoljni s dobivenim, smjesu ostavite da se malo ohladi na sobnoj temperaturi.
U velikoj zdjeli miksajte vrhnje za šlag s vanilin šećerom dok ne dobijete čvrsti šlag, pa ohlađenu smjesu od jagoda i želatine povežite sa šlagom. Sve skupa miješajte dok smjesa ne postane homogena.
Mousse rasporedite u čaše ili zdjelice za posluživanje te ostavite u hladnjaku najmanje 3 sata. Prije posluživanja, mousse možete ukrasiti svježim jagodama, listićima mente ili naribanom čokoladom.


Reci što misliš!