gastro
Zgnječeni krumpirići s češnjakom savršen su dodatak roštilju!
S obzirom na to da svi vole pripremati krumpir na sto i jedan način, danas donosimo recept za hrskave, zgnječene krumpire sa češnjakom, koji nas jako podsjećaju na garlic bread. Stoga, znamo što danas pripremamo za ručak!
Stalno pokušavamo pronaći neki novi recept koji će nam postati novi favorit, stoga su nam oči širom otvorene kada pregledavamo društvene mreže. Danas donosimo jedan zanimljiv novitet!
Sastojci:
1,5 kg bijelog krumpira
1 glavica češnjaka
100 g maslaca
2 žlice maslinovog ulja
sol i papar
peršin, sitno sjeckan
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Odrežite vrh glavice češnjaka i stavite u mali poklopnjen lonac u
pećnicu, a zatim ga prelijte maslinovim uljem i začinite
prstohvatom soli i papra. Tako pokrivenog ga pecite jedan sat, a
nakon što se malo ohladi iscjedite češnjak iz kore i ostavite ga
sa strane.
Stavite krumpir u veliki lonac i prelijte ga posoljenom hladnom
vodom. Kuhajte na jakoj vatri 30-ak minuta ili dok ne omekšaju
dovoljno. Procjedite krumpir i stavite ga na kratko u frižider da
sva vlaga ispari.
U dubokoj posudi na laganoj vatri pomješajte maslac i maslinovo ulje i kuhajte dok se maslac ne otopi. Dodajte pečeni češnjak, prstohvat soli i papra te kuhajte 2 minute, a zatim skinite s vatre i prelijte ga preljevom od maslaca.
Dva pleha obložite papirom za pečenje i ravnomjerno rasporedite
krumpir po njima, ostavljajući puno prostora oko svakog krumpira.
Nakon toga, koristeći čašu ili gnječilicu za krumpir, izgnječite
krumpire dok i dalje donekle održavate njihov oblik. Krumpire
možete zgnječiti prilično tanko, što će vam dati hrskave
krumpire, što mi svakako preporučujemo!
Krumpir prelijte preostalim umakom od maslaca i pecite 30-35
minuta u pećnici, dok krumpiri ne porumene i ne postanu savršeno
hrskavi. Pospite ih s malo morske soli i sitno sjeckanog
peršuna.
Vaš hrskavi, zgnječeni krumpir je spreman za
posluživanje!
Izdvojeno
-
Kurzel je dovoljno vješt redatelj koji zna istaknuti bitne segmente priče stoga i sam film obiluje s prizorima kakvi se teško zaboravljaju.
-
U subotu, 18. siječnja 2025. počinje program obilježavanja 32. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Maslenica’93.
-
Pazusi su vlažan i topao dom za mnoge bakterije koje uzrokuju neugodne mirise. Međutim, također smo vidjeli pojavu takozvanih dezodoransa za “cijelo tijelo” – unatoč činjenici da na mnogim mjestima na tijelu znoj vjerojatno neće dovesti do neugodnog mirisa.
-
U organizaciji Hrvatskog odbojkaškog saveza i OK Zadar od petka, 17. siječnja do nedjelje 19. siječnja održat će se završnica prvenstva Hrvatske u odbojci za juniorke i juniore.
Reci što misliš!