Lifestyle

gastro

Biograd: donosimo dio atmosfere sa novootvorene ribarnice

Biograd: donosimo dio atmosfere sa novootvorene ribarnice

Uoči otvorenja obnovljene ribarnice i tržnice u Biogradu na moru ribari i poljoprivrednici napunuli su štandove i kao što je bilo najavljivano, svi su na dobitku - i građani i svi koji svoju robu nude na tržnici i ribarnici.


Veliki, povijesni dan za Biograjke i Biograjce, pred nepreglednim mnoštvom nazočnih svih generacija na spektakularni način otvorena je moderna, u potpunosti natkrivena gradska ribarnica i pijaca sa svim potrebitim sadržajima, svojevrsni "trbuh grada" po najvišim EU standardima.
Vrpcu su presjekli ministrica poljoprivrede Marija Vučković, gradonačelnik Ivan Knez, predsjednica Gradskog vijeća Ivana Stamičar te dugogodišnje biogradske prodavačice na pijaci, Stana Jelić i Jelka Serdarević. Obred blagoslova predvodio je don Nikola Tokić.
Mjesto druženja, razgovora, smijeha, mediteranskog šarma!
Prodajno bilo Biograda, rasta, napretka, druženja, razgovor, smijeha odisat će mediteranskim šarmom i imati društveni značaj koje takve tržnice i ribarnice imaju u dalmatinskom podneblju. Ribarnica i tržnica će predstavljati jedno od centralnih mjesta života svih Biograjki i Biograjaca te posjetitelja, poručio je gradonačelnik Knez.

Spektakularno otvaranje nove gradske ribarnice i pijace: pjesma, okrjepa, nogometaši, rukometaši.. Program je vodila biogradska novinarska Branka Pelicarić, dok su se za zabavu brinuli popularna Ivana Orlić sa pratećim sastavom Euphoria. Za sve je bilo fritula, mesne roštiljade, pečenih srdela i pića. Prigodno su nagrađeni zlatni nogometaši i rukometaši, mlađi uzrasti HNK Primorac i RK Biograd.

Obnovljeni objekt s gradonačelnikom Ivanom Knezom i dvjema prodavačicama otvorila je tehnička ministrica poljoprivrede Marija Vučković. Radovi su vrijedni skoro 2 milijuna eura, započeli su u svibnju 2022. godine, a projekt je dijelom financiran sredstvima EU fondova i dijelom iz gradskog proračuna. Izvođač radova je bila tvrtka Relince d.o.o. Split, dok stručni nadzor vršio GIN Company d.o.o. Zadar. Nakon dvije godine u moderni objekt na svjetskoj razini vratile su se i prodavačice i ribari.

S novom ribarnicom i tržnicom zadovoljni su i ribari i poljoprivrednici, a posebno poboljšanom uslugom lokalno stanovništvo. 

 


Reci što misliš!