Lifestyle

Moda

"Moja maturalna večer" dizajneri za maturante iz domova darovali modne kreacije

Shutterstock

Šestu godinu za redom održana je "Moja maturalna večer", modna revija Zaklade Hrvatska za djecu, na kojoj su maturantice i maturanti iz domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz cijele Hrvatske nosili kreacije koje su im darovali poznati dizajneri i modne kuće.

Na tradicionalnoj reviji "Moja maturalna večer", 16 maturantica i 11 maturanata iz domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi prošetalo je pistom u Zonaru Zagreb, izvijestili su iz Zaklade. 

Nosili su kreacije poznatih hrvatskih modnih dizajnera i modnih kuća koji već šestu godinu daruju kreacije mladićima i djevojkama koje prelaze iz školskog u jedno novo životno doba.

"Projektima poput ovog, želimo djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi stvoriti najljepše uspomene. Želimo ostaviti trag u mapi njihovog djetinjstva kao institucija koja ih je podržala upravo u dijelu njihovog emotivnog statusa i nastojala doprinijeti njihovom općem osjećaju sreće", istaknula je upraviteljica Zaklade Hrvatska za djecu Renata Gubić.

Maturanticama i maturantima zaželjela je da im daljnji život bude sretan i uspješan.

Odijela maturantima ove je godine darovala modna kuća Galileo.

Djevojke su nosile haljine koje su im darovali Aleksandra Dojčinović, Anamarija Asanović, Katarina Mamić, Zvono dizajn by Andrea Zvono, Duchess, Anovi design by Ivona Glavaš, Arileo by Marija i Jurica Pirić, Delight by Ivan Friščić.

Također, Axa Moda, Desinia, Ivana Jurić Design, Ivica Skoko, Ivančica Pahor, Lokomotiva by Lana Pujić, Lukabu by Marina Jerant, Mystic Exclusive i I Do Weddings.

Maturantice su pistom prošetale u cipelama modne kuće Roberto.

Bila je to šesta godina na kojoj su se mladi iz različitih sredina okušali u ulogama modela. Savjetima su im pomagale dugogodišnja modna inspicijentica Slađana Divjak te modna agentica Tihana Harapin Zalepugin. Šminku i frizure i ove je godine darovao Profokus. 

Reviju je otvorila plesna skupina Atomic Dance Factory, višestruki državni prvaci u kategorijama hip hop-a i breakdance-a. Predstavili su se koreografijom Unity.

“Ovo je za nas poseban dan koji ćemo pamtiti cijeli život. Imali smo tremu. Većina od nas prvi je put prošetala modnom pistom. Nije bilo lako, no danas smo uz zabavu stekli i nove prijatelje", izjavila je maturantica Ana.


Reci što misliš!