Dobra kužina
Donosimo recept za pastu od češnjaka koju ćete spremiti u minuti
Pasta od češnjaka jednostavna je mješavina češnjaka i maslinova ulja koja će vam olakšati život i kuhanje. Neće vas samo poštedjeti sjeckanja, nego ćete imati instant-začin spreman u hladnjaku, svejedno trebate li samo obogatiti okus jela, napraviti zapršku ili ćete napraviti kakav ozbiljniji umak na bazi češnjaka.
Na policama supermarketa sve češće možemo sresti pastu od češnjaka, ali za razliku od kupovne, ova domaća nema aditiva i konzervansa, neusporedivo je jeftinija, a ima puno više okusa.
Domaću pastu od češnjaka možete čuvati u hladnjaku i do dva tjedna. Ali možete je zamrznuti u manjim porcijama – od žličicu-dvije, ili koliko već smatrate da je pristojna porcija za vaše navike i potrebe, a posuda za led lako može postati posuda za pastu od češnjaka.
Pastu od češnjaka možete obogatiti svježim začinskim biljem, na primjer peršinom ili vlascem, crnim paprom, parmezanom ili žličicom svježeg limunovog soka.
Što se tiče mjerenja i mjera, računajte da će jedan češanj češnjaka zamijeniti otprilike pola čajne žličice paste od češnjaka. Prije nego spremite svoju pastu od češnjaka u hladnjak, prelijte je tankim slojem maslinovog ulja, tako će dulje ostati svježa, savjetuje punkufer.
Sastojci za pastu od češnjaka:
– 4 češnja češnjaka
– 4 čajne žličica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Priprema paste od češnjaka:
– Ogulite češnjak i očistite ga.
– U procesor hrane ili blender dodajte češnjak i ulje.
– Miksajte dok se ne dobijete glatka pasta.
– Čuvajte u posudi koja se može hermetički zatvoriti i u hladnjaku.
Izdvojeno
-
Grad Benkovac je kroz provedbu Intervencijskog plana s ciljem rješavanja problematike stambenog zbrinjavanja svojih građana tijekom 2023. godine izgradio 2 stambene zgrade u ulici Plemena Lapčana na Kaštelu u Benkovcu.
-
Ozbiljna ekološka promišljanja inspirirala su ovogodišnju božićnu dekoraciju Škole primjenjene umjetnosti i dizajna!
-
Tjedni horoskop od 16. do 22. prosinca 2024.
-
U petak 13. prosinca otvorene su prijave za Akademiju Raise the Bar, besplatni obrazovni program Coca-Cole HBC Adria, koji je namijenjen konobarima, baristima i barmenima s najmanje godinu dana radnog iskustva u ugostiteljstvu i turizmu.
Reci što misliš!