Lifestyle

preporuka vodoinstalatera

Odčepite odvod za manje od dvije minute

Odčepite odvod za manje od dvije minute
Ilustracija / Pixabay

Zanima vas kako odčepiti odvod, a da ne izgubite puno vremena i novca? Evo što preporučuju vodoinstalateri.

Začepljen odvod može uzrokovati vraćanje vode u vaš kuhinjski i kupaonski sudoper, tuš ili kadu. Ponekad voda može imati neugodan miris ili čak promijeniti boju ako je začepljenje posebno snažno.

Odvodi mogu brzo nakupiti masnoću i prljavštinu što može dovesti do gadnih začepljenja u kuhinjama i kupaonicama.

Iako postoji mnogo dostupnih proizvoda za odčepljivanje odvoda, čini se da mnogi od njih ne funkcioniraju.

Što može odčepiti začepljen odvod?

Nichola Chottin je napisala: “Može li mi netko preporučiti nešto za odčepljivanje sudopera? Blokiran je mjesecima. Isuši se, ali super sporo. Imam fleksibilni alat koji pomaže kratkoročno, ali ne traje dugo. Moja perilica posuđa ispušta se u istu cijev."

Jedna žena joj je otkrila da joj je vodoinstalater preporučio sodu bikarbonu za začepljene odvode. "Redovito koristite kristale sode za čišćenje, a nakon toga prokuhajte vodu. Stvarno je jeftin i vrlo učinkovit trik."

Druga žena se složila: "Kad se sudoper ujutro osuši, sipam kristale sode bikarbone u čep. Zatim ostavim pola sata i isperem kipućom vodom."

Sue Tokley je dodala: "Stavite malo kristala sode bikarbone u otvor, a zatim dodajte barem pola litre bijelog octa. Nakon što prestane pjenjenje, ulijte malo vruće vode. Ponovite ako je potrebno", piše Express.

 


Reci što misliš!