Lifestyle

moć prirode

Zašto je dobro jesti med s češnjakom svako jutro natašte?

Zašto je dobro jesti med s češnjakom svako jutro natašte?
Shutterstock

Češnjak i med smatraju se prirodnim antibioticima. Ove dvije namirnice u kombinaciji čine odličan prirodni lijek u borbi protiv stanja poput prehlade, gripe i drugih bolesti.

Spojevi sumpora u češnjaku i nutrijenti u medu djeluju kao antikoagulansi i toniraju vene, sprječavajući trombozu i proširene vene. Alicin u češnjaku detoksificira krv, uklanja višak kolesterola i regulira trigliceride.

Najbolje je što ovu smjesu možete zapakirati i čuvati na duže vrijeme kako bi vam uvijek bila pri ruci. Preporučuje se da ovo isprobate sedam dana zaredom kako biste doživjeli nevjerojatne rezultate.

Organski ili sirovi med prepun je antioksidansa, enzima i minerala, uključujući željezo, cink, kalij, kalcij, fosfor, magnezij i selen. Također je puna vitamina B6, tiamina, riboflavina i niacina.

Organski med također je odličan za probavu. Vitamini i minerali prisutni u medu pomažu u snižavanju razine kolesterola i odličan su izvor energije za tijelo i um.

Češnjak je niskokaloričan, ali vrlo bogat hranjivim tvarima. Sadrži mangan, vitamin B6, selen i vlakna. To je prirodni pojačivač imunološkog sustava koji pomaže u borbi protiv infekcija.

Da biste izvukli najviše koristi iz češnjaka, uvijek ga treba koristiti sirovog, kuhanjem se smanjuju njegova hranjiva svojstva, prenosi klix.ba.


Reci što misliš!