NUTRICIONIZAM
Jeste li znali da je proklijali luk ne samo siguran za jelo, već može biti i vrlo hranjiv?
Luk je glavna namirnica u kuhinjama diljem svijeta. Ali jeste li znali da je proklijali luk ne samo siguran za jelo, već može biti i vrlo hranjiv?
Klice luka mogu biti svjež, pikantan dodatak jelima, prenosi Danas.
Ako vam je luk niknuo, možete ga posaditi u rahlu zemlju, samo pazite da ga ne zakopate preduboko.
Redovito zalijevanje je ključno jer luk uspijeva u vlažnom okruženju.Nakon što sazrije, a peteljka mu se osuši i požuti, spremna je za berbu. Kulinarske mogućnosti s lukom gotovo su neograničene!
Proklijali luk, iako na prvi pogled nije uvijek najatraktivniji, jelima može dati jedinstven okus i hranjivu vrijednost. Dakle, ako vam je luk niknuo, nemojte ga bacati u smeće. Siguran je za jelo i može uvelike poboljšati vaša jela.
Izdvojeno
-
Košarkaši Zadra opravdali su ulogu favorita u prvoj utakmici četvrtfinala doigravanja prvenstva Hrvatske. U Krešinom domu svladali su Dubravu sa 78-61 (20-6, 20-21, 21-19, 17-15),
-
U Splitsko-dalmatinskoj županiji u četvrtak je predstavljen pola milijuna eura vrijedan Projekt konzervacije i prezentacije kulturno-povijesne baštine lokaliteta Manastirine, Salona u kojem je među ostalim saniran grob sv. Dujma i 15 sarkofaga.
-
Poljakinja Iga Šwiatek, najbolja svjetska tenisačica, vrlo lako je izborila plasman u finale zemljanog WTA Masters 1000 turnira kojem je domaćin Madrid.
-
Napokon nam je stiglo vrijeme kad možemo neprestano uživati u ledenoj kavi, no zašto ovaj put ledenu kavu ne biste pripremili na nešto drukčiji način?
Reci što misliš!