Lifestyle

Dobra kužina

Juha od crvene leće i slanutka

Juha od crvene leće i slanutka
pexels.com

Ova će vas juha nakon napornog radnog dana dobro ugrijati i okrijepiti, a nećete izgubiti puno vremena pripremajući ju. Leća, sjeckana rajčica i slanutak, uz začine, glavni su sastojci ovog jela.

Sastojci

Broj porcija 4
2 žličice sjemenki kumina
Veći prstohvat pahuljica čilija
1 žlica maslinovog ulja
1 glavica crvenog luka, nasjeckana
140 g suhe crvene leće
850 ml povrtnog temeljca ili vode
400 g pelata ili sjeckane rajčice u konzervi
200 g slanutka u konzervi
Manji svežanj korijandera, grubo nasjeckan
4 žlice nemasnog grčkog jogurta

Priprema

1. Pržite

Veliki lonac zagrijte pa u njemu suho popržite kumin i čili. Pržite 1 minutu ili dok ne počnu pucati poput kokica. 

2. Krčkajte

Dodajte maslinovo ulje i crveni luk te pržite oko 5 minuta. Umiješajte crvenu leću, vodu ili temeljac i rajčicu. Nakon što zakuha, pustite da se krčka još 15 minuta ili dok leća ne omekša. 

3. Usitnite

Juhu malo smiksajte štapnim mikserom ili u blenderu. Miksajte toliko da bude poput pirea. Vratite nazad u lonac i dodajte slanutak. Zagrijte, dobro začinite i umiješajte korijander. Dio korijandera ostavite za posluživanje. Završite juhu grčkim jogurtom i ostatkom korijandera.


Reci što misliš!