Dobra kužina
Juha od crvene leće i slanutka
Ova će vas juha nakon napornog radnog dana dobro ugrijati i okrijepiti, a nećete izgubiti puno vremena pripremajući ju. Leća, sjeckana rajčica i slanutak, uz začine, glavni su sastojci ovog jela.
Sastojci
Broj porcija 4
2 žličice sjemenki kumina
Veći prstohvat pahuljica čilija
1 žlica maslinovog ulja
1 glavica crvenog luka, nasjeckana
140 g suhe crvene leće
850 ml povrtnog temeljca ili vode
400 g pelata ili sjeckane rajčice u konzervi
200 g slanutka u konzervi
Manji svežanj korijandera, grubo nasjeckan
4 žlice nemasnog grčkog jogurta
Priprema
1. Pržite
Veliki lonac zagrijte pa u njemu suho popržite kumin i čili. Pržite 1 minutu ili dok ne počnu pucati poput kokica.
2. Krčkajte
Dodajte maslinovo ulje i crveni luk te pržite oko 5 minuta. Umiješajte crvenu leću, vodu ili temeljac i rajčicu. Nakon što zakuha, pustite da se krčka još 15 minuta ili dok leća ne omekša.
3. Usitnite
Juhu malo smiksajte štapnim mikserom ili u blenderu. Miksajte toliko da bude poput pirea. Vratite nazad u lonac i dodajte slanutak. Zagrijte, dobro začinite i umiješajte korijander. Dio korijandera ostavite za posluživanje. Završite juhu grčkim jogurtom i ostatkom korijandera.
Izdvojeno
-
Hrvatska rukometna reprezentacija je u polufinalu Rukometnog svjetskog prvenstva porazila Francusku rezultatom 31:28 i nakon 16 godina ponovno izborila finale.
-
Iako je pred večerašnju utakmicu izašla informacija kako će se u postavu vratiti Luka Cindrić i Igor Karačić, samo jedan od njih će biti u zapisniku
-
Veljača u Kino Zoni donosi prvu ovogodišnju redateljsku retrospektivu, ujedno i svojevrsni dugi oproštaj od nedavno preminulog redatelja, slikara, animatora, glazbenika i oblikovatelja zvuka– Davida Lyncha
-
Organizator natjecanja za Pjesmu Eurovizije 2025., koje će se održati u švicarskom Baselu, u potrazi je volonterima kako bi taj događaj u svibnju prošao bez greške
Reci što misliš!