mljac
Tajni sastojak Goge iz Masterchefa za savršen desert s jagodama
Nervozu zvanu "Što poslužiti na blagdanskom stolu" rješilo je jedno poznato i simpatično kulinarsko TV lice.
Gorana "Goge" Milaković čiji bistro "Missy B." je postao sinonim za odličan brunch subotom u Splitu a i bogatu dnevnu ponudu, jučer je u jednom dubrovačkom supermarketu u sklopu kulinarskog showa pripremala slastice koje će se zasigurno naći na blagdanskoj trpezi mnogih posjetitelja.
Jednostavan recept privukao je mnogobrojne posjetitelje koji su se i sami okušali u izradi Gogine "Proljetne slagalice" a ohrabreni su bili i dubrovački gospari pa nije nedostajalo ni duhovitih situacija.
Goge je predstavila i verziju za mališane a posebno je zanimljivo bilo gledati interakciju s djevojčicom Đivom koja je iznimnom spretnošću pripremila slasticu u svega nekoliko minuta.
Bilo da radite varijantu za uskršnji stol ili samo hladno proljetno osvježenje, svježe jagode i Plazma mljeveni keks pokazali su se kao tajni saveznik za pripremu omiljenih slastica.
U nastavku vam ekskluzivno donosimo recept i ne preostaje nam reći ništa više nego doli trk u najbliži supermarket ili tržnicu i bacite se na posao!
GOGINA PROLJETNA SLAGALICA S JAGODAMA
PRIPREMA: 30 min
Broj serviranja: 16 kom
SASTOJCI:
500 g Plazma keksa
100g mljevene Plazme
200g mascarpone sira
100ml slatkog vrhnja
80g šećera u prahu
2 bourbon vanilije
1 limun (korica)
400g svježih jagoda (za izradu džema)
50ml vode
žlica limunova soka
DEKORACIJA:
250g svježih jagoda
listići mente
Pomiješajte mascarpone sir, slatko vrhnje, šećer u prahu, bourbon vaniliju i koricu limuna te sve skupa mikserom izradite dok ne dobijete glatku kremu.
400g svježih jagoda pomiješajte s 4 žlice šećera te kuhajte dok se voće ne raspadne. Usitnite štapnim mikserom i dodajte vodu i limunov sok.
Ostatak od 250g svježih jagoda narežite na tanke kriške.
Našu slagalicu slažite u četvrtasti kalup tako da Plazma kekse prvo umočite u džem od jagoda a onda rasporedite na dno kalupa.
Pola kreme premažite preko Plazma keksa, a zatim sve prekrijte kriškama jagoda.
Ponovite postupak s Plazma keksima i džemom, a potom i kremom i svakako završite kolač s kriškama jagoda i posipom od mljevene Plazme.
Ukoliko imate par listova mente za dekoraciju i svježinu - stigli ste do kraja!
Kolač dobro ohladite prije serviranja.
Izdvojeno
-
Hrvatska rukometna reprezentacija je u polufinalu Rukometnog svjetskog prvenstva porazila Francusku rezultatom 31:28 i nakon 16 godina ponovno izborila finale.
-
Iako je pred večerašnju utakmicu izašla informacija kako će se u postavu vratiti Luka Cindrić i Igor Karačić, samo jedan od njih će biti u zapisniku
-
Veljača u Kino Zoni donosi prvu ovogodišnju redateljsku retrospektivu, ujedno i svojevrsni dugi oproštaj od nedavno preminulog redatelja, slikara, animatora, glazbenika i oblikovatelja zvuka– Davida Lyncha
-
Organizator natjecanja za Pjesmu Eurovizije 2025., koje će se održati u švicarskom Baselu, u potrazi je volonterima kako bi taj događaj u svibnju prošao bez greške
Reci što misliš!