Lifestyle

korisni savjeti

Trik za čišćenje mikrovalne pećnice

Trik za čišćenje mikrovalne pećnice
pixabay.com

Tablete za perilice posuđa mogu vam olakšati čišćenje mikrovalne pećnice, a trebate ih otopiti u vodi.

Mikrovalna pećnica ponekad se može jako isprljati, jer hrana može poprskati cijelu njenu unutrašnjost zbog visokih temperatura koje stvaraju mikrovalovi. No, te spaljene ostatke hrane s vremenom je sve teže ukloniti, piše House Digest.

Tablete za perilice posuđa mogu vam itekako olakšati čišćenje mikrovalne pećnice. Sve što vam treba je zdjela tople vode, jedna tableta za pranje posuđa, rukavice i krpa.

Stavite tableticu u posudu s vodom i pričekajte da se otopi. Izvadite tanjur iz mikrovalne pećnice te ga odmah stavite na pranje u perilicu posuđa. Ako je jako prljav, prije toga ga stavite u mješavinu tople vode i deterdženta za pranje posuđa kako bi se nečistoća lagano otopila.

Vlažnom krpom uklonite komade hrane koji su razbacani po unutrašnjosti mikrovalne pećnice. Nakon toga, obavezno stavite rukavice, jer tablete ili kapsule za perilicu posuđa zbog svojih snažnih sastojaka mogu iritirati i isušiti kožu te uništiti tkaninu na odjeći.

Budite posebno oprezni da otopina koju ste napravili za čišćenje mikrovalne pećnice ne dođe u kontakt s vašim očima jer će izazvati ozbiljne opekline. Umočite krpu u otopinu, ocijedite višak tekućine i temeljito obrišite unutrašnjost mikrovalne pećnice.

Krpu kojom čistite treba često ispirati u čistoj vodi i ponavljati tehniku ​​uranjanja, cijeđenja i brisanja. Mrlje iz mikrovalne pećnice trebale bi vrlo brzo nestati. Kada je ona čista, njenu unutrašnjost prebrišite čistom i mokrom krpom kako biste uklonili ostatke otopine za čišćenje.

U mikrovalnu pećnicu vratite čisti tanjur i vaš uređaj je spreman za ponovnu upotrebu. A ako vam je ostalo otopine za čišćenje, možete je koristiti za pranje unutrašnjosti hladnjaka ili drugih zaprljanih kuhinjskih površina.


Reci što misliš!