Dobra kužina
Donosimo recept za najukusniji zeleni pesto za tjesteninu od svega nekoliko sastojaka
Tjesteninu volimo na sve načine, a pogotovo kada sami pripremamo savršen pesto s kojim će se sljubiti svi nama najdraži okusi.
Novi list predlaže brzi zeleni pesto s limunom gotov u svega petnaest minuta.
Sastojci
– 350 g tjestenine
– ½ manje glavice brokule
– velika šaka bosiljka
– velika šaka špinata kojeg ste oparili u kipućoj vodi, a potom ohladili i pustili da se ocijedi višak vode
– 4 čajne žlice pinjola
– 1 režanj češnjaka
– 6 čajnih žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
– velika šaka graška (kojeg ste prethodno skuhali)
– 3 čajne žlice naribanog parmezana
– 3 čajne žlice krem sira
Postupak
Tjesteninu skuhajte sukladno uputama na pakiranju. Dok se tjestenina kuha, skuhajte brokulu u kipućoj i slanoj vodi. Iscijedite ju i potom stavite u blender zajedno sa špinatom i bosiljkom te dobro usitnite.
Umiješajte češnjak, limunov sok, maslinovo ulje, grašak, pinjole, parmezan i krem sir te začinite po želji.
Nakon što ocijedite tjesteninu, ostavite sa strane malo vode u kojoj se kuhala.
Tjesteninu vratite u posudu za kuhanje i dodajte pesto zajedno s malo vode koju ste stavili sa strane.
Pomiješajte, provjerite odgovaraju li vam svi začini te treba li dodati još koji i poslužite.
Dobar tek!
Izdvojeno
-
U Dalmaciji će s promjenjivom naoblakom gdjegod pasti uglavnom samo malo kiše, i to češće prema otvorenom malo do umjereno valovitom moru
-
U organizaciji Hrvatskog odbojkaškog saveza i OK Zadar od petka, 17. siječnja do nedjelje 19. siječnja održat će se završnica prvenstva Hrvatske u odbojci za juniorke i juniore.
-
Najava događanja u Gradskoj knjižnici Zadar za tjedan od 20. do 25. siječnja 2025.
-
Jeste li se ikada zapitali zašto vas obuzme neobjašnjiv umor nakon obilnog ručka? Ovaj fenomen, poznat kao postprandijalna somnolencija, često je iskustvo mnogih, no rijetko tko razumije njegove stvarne uzroke.
Reci što misliš!