Dobra kužina
Tajna dobre baklave, takozvane 'kraljice bajramske trpeze'
Baklava je mnogima omiljena slastica, a uz pomoć ovog kulinarskog trika biti će još ukusnija. Naime, tajna je u premazu koji koristite. Za premaz će vam trebati četiri jaja, 200 mililitara ulja, 600 mililitara jogurta i jedna vrećica praška za pecivo.
Sve navedene sastojke dobro izmiješati i premazati svaku koru. Ako pravite baklavu s voćem, na svaku treću koru stavite voće, prenosi klix.ba.
Podsjetimo, CNN je 2020. godine uvrstio baklavu na listu 50 najboljih slastica na svijetu. Opisali su je kao deert koji ima više slojeva i napomenuli da se radi o zalivenom kolaču. Podsjetili su da je baklava nasljeđe Osmanskog carstva
Naglasili su da je baklava samo jedna od poznatih poslastica koje se smatraju ostavštinom Osmanskog carstva, ali da je s razlogom najpoznatija.
Baklavu često nazivaju “kraljicom bajramske trpeze” jer je Bajram bez nje nezamisliv.
Izdvojeno
-
U Dalmaciji će s promjenjivom naoblakom gdjegod pasti uglavnom samo malo kiše, i to češće prema otvorenom malo do umjereno valovitom moru
-
U organizaciji Hrvatskog odbojkaškog saveza i OK Zadar od petka, 17. siječnja do nedjelje 19. siječnja održat će se završnica prvenstva Hrvatske u odbojci za juniorke i juniore.
-
Najava događanja u Gradskoj knjižnici Zadar za tjedan od 20. do 25. siječnja 2025.
-
Jeste li se ikada zapitali zašto vas obuzme neobjašnjiv umor nakon obilnog ručka? Ovaj fenomen, poznat kao postprandijalna somnolencija, često je iskustvo mnogih, no rijetko tko razumije njegove stvarne uzroke.
Reci što misliš!