Lifestyle

gastro kutak

Najbolji recept za lovačke šnicle s gljivama

Najbolji recept za lovačke šnicle s gljivama

Najbolji recept za lovačke šnicle s gljivama je pred vama, za ručak ili večeru, probajte

Sastojci:

– 4 svinjska odreska (oko 150-200 g svaki)

– 2 žlice maslaca

– 1 veća glavica luka sitno nasjeckana

– 200 g šampinjona nasjeckanih na trakice

– 1 čaša crnog vina

– 200 ml pilećeg temeljca ili vode

– 2 žlice brašna

– sol i papar, po ukusu

– svježi peršin, za posluživanje

Priprema:

Najprije pripremite šnicle tako da ih lagano izlupate batom za meso da budu tanji. Posolite ih i popaprite sa svake strane.

Zagrijte ulje ili svinjsku mast u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodati šnicle i pržiti dok ne porumene s obje strane. Izvadite ih iz tave i ostavite sa strane.

U istu tavu dodajte nasjeckani luk i šampinjone te ih pržite dok ne omekšaju i porumene.

Šnicle vratite u tavu, pa dodajte crno vino. Kuhajte nekoliko minuta dok se vino ne reducira na pola.

Za to vrijeme u pileći temeljac ili vodu umutite brašno da dobijete gustu smjesu. Dodajte ga u tavu sa šniclama i povrćem, te kuhajte još par minuta dok se umak ne zgusne.

Šnicle poslužite prelivene umakom od luka i šampinjona, pospite svježim peršinom i poslužite uz prilog po želji, poput pirea ili kuhanog krumpira.


Reci što misliš!