Dobra kužina
Napravite sami svoje proteinske pločice
Ovaj ukusni recept miješa orašaste plodove i kokos kako bi se dobio visokoenergetski međuobrok pun zdravih masti i proteina.
Dodavanje čokoladnog preljeva daje dodatni unos proteina i bolji okus. Napravite zalihu proteinskih pločica za cijeli tjedan, piše Bulk Nutrients.
Sastojci:
110 g badema – grubo nasjeckanih
75 g indijskih oraščića – grubo nasjeckanih
50 g naribanog kokosa
40 g sjemenki suncokreta
30 g kokosovog ulja
40 g meda
1 žličica kokosovog šećera
2 žlice namaza od badema
30 g maslaca
2 žličice vanilije
20 g kakaa
Za čokoladni preljev:
30 g čokolade
100 g crne čokolade
2 žličice kokosovog ulja
Priprema:
Korak 1: Stavite bademe, indijske oraščiće, kokos i sjemenke suncokreta u pećnicu dok ne porumene.
Korak 2: U lonac stavite kokosovo ulje, maslac, maslac od orašastih plodova, med i vaniliju. Kuhajte dok ne poprimi zlatnu boju i dobro se sjedini.
Korak 3: Maknite s vatre i promiješajte mješavinu prženih orašastih plodova i kakaa.
Korak 4: Stražnjom stranom žlice utisnite smjesu u obložen lim.
Korak 5: Stavite u hladnjak da se stegne minimalno sat vremena.
Korak 6: Izvadite iz hladnjaka i narežite na željene komade.
Priprema čokolade:
Korak 1: Otopite čokoladu i kokosovo ulje zajedno u mikrovalnoj ili na štednjaku. Dodajte proteinski prah i dobro promiješajte.
Korak 2: Prelijte čokoladu preko pločica.
Korak 3: Ostavite da se ohladi u hladnjaku.
Korak 4: Najbolje ih je iskoristiti unutar dva tjedna.
Izdvojeno
-
Svaki tjedan Gradska knjižnica Zadar i njezini ogranci nude pregršt sadržaja. Donosimo najavu za tjedan od ...
-
Zbog radova koje izvodi tvrtka Konektor d.o.o. iz Sukošana, u ulicama Krešimirova obala i Romansa u Zadru na snazi će biti privremena regulacija prometa.
-
U subotu se nastavljaju događanja u sklopu programa obilježavanja 32. obljetnice VRO Maslenica '93:
-
Radi izvođenja nužnih građevinskih radova na prostoru parkirališta ispred zgrade na adresi Ivana Mažuranića 28 (bivši Dom zdravlja) parkiralište će privremeno biti zatvoreno od ponedjeljka, 3. veljače 2025. godine.
Reci što misliš!