Dobra kužina
Najgora hrana na svijetu prema poznatom kuharu Bourdainu
Kuharski virtuoz poznat po oštrom jeziku često je dobivao pitanje o najgorem gastronomskom iskustvu u njegovom životu. Iako je rektum namibijske bradavičaste svinje više puta spominjao kao neugodan gastronomski doživljaj, priznao je da je kušao i daleko gore stvari.
Slične osjećaje je gajio i prema avionskoj hrani: “Nitko se nikada nije osjećao bolje nakon što je pojeo avionsku hranu. Mislim da ju ljudi jedu samo zato što im je dosadno. Ne jedem u avionu. Volim doći gladan”, rekao je jednom prilikom.
Govorio je kako bi avionsku hranu odbio čak i kad bi iz svog rodnog New Yorka putovao na duge staze do Japana ili Novog Zelanda, prenosi Far Out Magazine.
Umjesto uobičajene avionske hrane, Bourdain je često naručivao jednu interesantnu kombinaciju: “Za dugi let, naručio bih sir i porto. Pojeo bih malo sira, a zatim se uništio u alkoholu.”
Ipak, prvo mjesto je pripalo fermentiranom morskom psu, kojeg je jeo 2004. godine tijekom prve sezone emisije No Reservations na Islandu.
“Ovo je vjerojatno najgora stvar koju sam ikada stavio u usta”, rekao je.
Izdvojeno
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
Jeste za šah i pivo? Red izazova i red opuštanja uz pivo u pogonu pivovare? Poklonite sebi i svojima jedan 'Christmas chess challenge' i zaigrajte šah s bivšim prvakom Hrvatske!
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
Reci što misliš!