gastro kutak
Recept za preukusan kolač s višnjama
Poslastica koja se brzo priprema. Višnje možete naći u svakom supermarketu!
Sastojci:
– 1 kg višanja
– 6 bjelanjaka
– 16 žlica šećera
– 8 žlica ulja
– 8 žlica vode
– 6 žumanjaka
– 26 žlica brašna
– 1 prašak za pecivo
Priprema:
Odvojiti bjelanjke, dodati šećer, pa umiješati u smjesu, pa dodati ulje, vodu, žumanjke, brašno i prašak za pecivo.
Smjesu izliti u pleh obložen papirom za pečenje.
Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite dok se na površini ne uhvati korica.
Izvaditi i posuti otkoštenim višnjama i vratiti na pečenje.
Gotovu tortu pospite šećerom u prahu. Režite kada se potpuno ohladi.
Dobar tek!
Izdvojeno
-
Odjel za pedagogiju i Studentsko savjetovalište danas su u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i Međunarodnog dana ljudskih prava, priredili predavanje izv. prof. dr. sc. Matilde Karamatić Brčić “Inkluzivno obrazovanje kao pretpostavka osiguravanja jednakih mogućnosti”.
-
MK Beštije sutra, na blagdan svete Luce dolazi 20. put u DV Laticu.
-
Hrvatska diskografska udruga (HDU) u suradnji s radijskim voditeljem, glazbenim kritičarem i urednikom (HR2), Zlatkom Turkaljem Turkijem, donosi još jedan intervju u nizu u sklopu glazbenog projekta Diskografska spajalica. Ovoga puta, u našem društvu bio je jedan od najpopularnijih i najutjecajnijih repera ovih prostora Edo Maajka.
-
Iz zadarske Elektre stiže obavijest o privremenom prekidu u opskrbi električnom energijom zbog radova prema sljedećem rasporedu
Reci što misliš!