Dobra kužina
Donosimo specijalitet dalmatinske kuhinje: umak od kapara
Kapari ( fra. câpre, gr. kápparis) su pupoljci cvijeta biljke, koja je poznata još u antičko doba kao dodatak jelima, ljekovita biljka i afrodizijak. Još zatvoreni pupoljci beru se ručno u rano proljeće i sirovi nisu jestivi. Tek nakon jednodnevnog sušenja i potapanja u morsku vodu, slanu otopinu, sirće ili ulje, spremni su za upotrebu.
Donosimo jednostavni ukusni recept za umak od kapara.
Sastojci:
2 režnja češnjaka
2 žlice ulja
vezica peršina
150 g kapara
malo ulja za dodati
Upute za pripremanje:
Lagano pirjajte češnjak na 2 žlice ulja. Dodajte peršin i kapare i kratko miješajte na življoj vatri pa sve premjestite u mikser. Dodajte malo ulja i izmiksajte u čvrstu smjesu.
Izdvojeno
-
U subotu, 25. siječnja ulaz u Nacionalni park bit će besplatan za sve posjetitelje
-
Često si zabrinut/a? Bojiš se neuspjeha na ispitnim rokovima? Ne možeš se koncentrirati na učenje?
-
Tijekom prvog dana, više od sto korisnica već se pridružilo WomLife zajednici u želji da krenu živjeti zdravije.
-
Kruh postoji u najrazličitijim oblicima i može biti vrlo različitog nutritivnog sastava, pa je dobro znati koliko koji ima kalorija.
Reci što misliš!