Lifestyle

Bolji nego iz kutije:

Recept za danske kekse s maslacem

Recept za danske kekse s maslacem

Božićne kekse s maslacem moguće je napraviti i u vlastitom domu, a za cijeli postupak neće vam biti potrebno više od 30 minuta...

U Danskoj je nemoguće zamisliti božićne blagdane bez vaniljekranse, odnosno keksa s maslacem. Riječ je o finim i prhkim keksima koji se tope u ustima, a koji se u hrvatskim trgovinama obično mogu kupiti u metalnim kutijama.

Vaniljekranse je moguće napraviti i u vlastitom domu, a za cijeli postupak neće vam biti potrebno više od 30 minuta, prenosi punkufer.dnevnik.hr.

Sastojci:

– 250 grama brašna

– 200 grama maslaca

– 170 grama šećer

– 75 grama bademova brašna

– 1 veliko jaje

– 1 žlica limunove korice

– 1 čajna žličica ekstrakta vanilije

1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

2. Električnim mikserom sljubite omekšali maslac sa šećerom dok ne dobijete kremastu smjesu. Dodajte jaje, sitnu naribanu limunovu koricu i ekstrakt vanilije.

3. U smjesu dodajte bademovo i obično brašno te sve dobro smiješajte.Bademovo brašno možete napraviti i sami ako te orašaste plodove sameljete u sitan prah u dobrom blenderu.

4. Prebacite smjesu u slastičarsku vrećicu, pa na namašćeni lim za pečenje istisnite mekane prstene tijesta promjera oko 4 centimetra. Pripazite da ostavite slobodnog mjesta sa svake strane keksa.

5. Tako pripremljene kekse pecite desetak minuta, odnosno dok ne postanu zlatnosmeđi.

6. Ohladite prije posluživanja. Dobar tek!


Reci što misliš!