virska gastronomija
Veprovina na lovački s njokima u Kotarini, na kućicama bakalar bjanko, autohtoni specijaliteti pod Cripnjom
Dok se početkom tjedna na 3. Danima vina i gastronomije Zadarske županije razmišljalo kako stvarati održivu enogastronomsku destinaciju, na Viru su napravili prvi korak i gostima restorana Kotarina ponudili veprovinu na lovački s domaćim njokima.
Enogastro priču „Od polja do stola“ tako su u konkretno i vrhunsko jelo pretočili, skuhali i zamijesili kuhari Predrag Đurić i Nataša Glavan, dok je najbolja virska slastičarka i kuharica Kotarine Anđelka Levak napravila još maštovite čokoladno-kokosne kolačiće sa zimskim motivima pahulja, snijega, snjegovića, jelki i slično.
– Kotarina je na Viru restoran s dugom tradicijom i tu činjenicu moramo pretočiti u kvalitetnu gastronomiju kako bi svim našim gostima dnevno mogli ponudili najbolja jela i pravu ugostiteljsku uslugu – kaže direktor Vir turizma Kristijan Bašić naglašavajući kako će Kotarina ubuduće, uz prethodni dogovor i na radost gurmana, nuditi i autohtona jela pod cripnjom ili pekom.
Kotarina na svojim adventskim kućicama još nudi preukusne domaće fritule s grožđicama i fritule s punjenjem od Nutelle, potom kobasice, sarme i hrenovke u pecivu, a od subote će blagdanska ponuda biti dodatno obogaćena i bakalarom na bijelo.
Istovremeno se preuređuje dio restorana namijenjen druženju i društvenim igrama, što je dio priče o podizanju Kotarine na viši ugostiteljski i gastronomski nivo koju je ranije bio najavio direktor Bašić.
Vezane vijesti
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
-
Projekt koji prati velebitske pastire od prapovijesti do danas zaokružen je dokumentarnim fotografijama Marka-Lorenza Blaslova!
-
Atmosfera na Trgu Petra Krešimira IV bila je ispunjena toplinom, zajedništvom i radošću, a doček Svete Lucije postao je još jedan nezaboravan trenutak u adventskom kalendaru Paga
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
Izdvojeno
-
Djelomice sunčano uz više oblaka u prvom dijelu dana, osobito ujutro na jugu Jadrana gdje će još mjestimice padati kiša.
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
Jeste za šah i pivo? Red izazova i red opuštanja uz pivo u pogonu pivovare? Poklonite sebi i svojima jedan 'Christmas chess challenge' i zaigrajte šah s bivšim prvakom Hrvatske!
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
Reci što misliš!