Dobra kužina
Recept za pohana pileća prsa bez jaja i brašna
Piletinu možete panirati i bez jaja i brašna – premažite je senfom, a potom obložite krušnim mrvicama u koje ste dodali naribani sir i nešto začina
Pohana piletina omiljeno je jelo u brojnim hrvatskim domaćinstvima koja se obično priprema uz dodatak jaja, brašna i krušnih mrvica.
Piletinu možete panirati i bez jaja i brašna –
premažite je senfom, a potom obložite krušnim mrvicama u koje ste
dodali naribani sir i nešto začina.
Ovako pripremljenu piletinu ispecite na nešto ulja u
zagrijanoj tavi. Po želji meso možete termički obraditi
i u fritezi na vrući zrak ili u pećnici.
Sastojci za pohanih pileća prsa:
100 g krušnih mrvica
70 g senfa Dijon
20 g naribanog parmezana
4 pileća prsa
malo mljevenog kajenskog papra
biljno ulje za pečenje
Priprema pohanih pilećih prsa:
Istucite batom pileća prsa na debljinu oko jednog
centimetra.
U jednoj zdjelici pomiješajte krušne mrvice, naribani parmezan i
kajenski papar. U drugu zdjelu stavite senf.
Piletinu umočite prvo u senf, a potom u krušne mrvice.
U tavi zagrijte nešto ulja pa na njemu ispecite pohana pileća
prsa. Pecite otprilike sedam do 10 minuta sa svake strane dok
piletina ne bude pečene do kraja, a površina mesa ne dobije
hrskavu zlatno-smeđu boju.
Poslužite s prilogom po želji. Dobar tek!
Izdvojeno
-
U okviru međunarodnog turističkog poslovnog sajma i konferencije te Beogradskog turističkog i MICE foruma održanih 21.-23. studenog 2023. proglašeni su dobitnici statua i povelja Turistička prizma u akciji “Za novu kvalitetu u turizmu”
-
Na zadarskom području zbog jakog vjetra u prekidu su neke katamaranske, trajektne i brodske linije
-
Nakon inicijative Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga i stručnog mišljenja Hrvatskog društva za dijabetes i bolesti metabolizma HLZ-a, HZZO je ukinuo doplatu za lijek glukagon za nazalnu primjenu i uvrstio ga na osnovnu listu lijekova, što su udruge pozdravile.
-
Profesori i studenti UiT The Arctic University of Norway od 20. do 24. studenog boravili su u radnom posjetu Sveučilištu u Zadru, čiji je cilj bio temeljito se upoznati sa sektorom akvakulture u Hrvatskoj, stjecati detaljan uvid u postignuća u proizvodnji akvakulture te prikupiti relevantne podatke
Reci što misliš!