Lifestyle

Dobra kužina

Polpete od piletine - jednostavno, zdravo i ukusno jelo

Polpete od piletine - jednostavno, zdravo i ukusno jelo
Sanjin Strukic/Pixsell

Pileće polpete izvrsna su i zdrava alternativa pilećim medaljonima. Kad treba brzinski pripremiti nešto hranjivo, zdravo i ukusno polpete od piletine su odličan obrok kojeg obožavaju svi članovi obitelji

Odličan su izbor kad treba malo promijeniti rutinu i dodati nešto novo, a zdravo. Idealan su izbor i za ukusan snack kad je na redu vikend druženje, a ako ostane viška, ostatke možete iskoristiti za drugi dan i od njih napraviti sendviče. Poslužiti ih možete uz krumpiriće, omiljeno povrće ili salatu.

Svoj recept za pileće polpete s nama je podijelila gastro blogerica Gladuša.

Za pileće polpete potrebno vam je:

500g pilećeg filea

1 manji luk

1 žlica worcestershire umaka (opcija)

Sol

Papar

Mljeveni đumbir

Kumin

Slatka crvena paprika

Priprema je brza i jednostavna. Za početak pileći file nasjeckajte na komade i, radi lakšeg miksanja, stavite pola sata u zamrzivač.

Luk nasjeckajte i ako ne volite njegovu svježu aromu, prodinstajte na malo maslinovog ulja.

Ubrzajte pripremu i olakšajte si pa sve sastojke miksajte dok ne bude kompaktno.

Od smjese napravite polpete, koristeći zdjelu s vodom, zbog lakšeg oblikovanja (kako se meso ne bi lijepilo na ruke).

Pecite u pećnici na 200 stupnjeva s ventilacijom oko 15-20 min ili na tavi.

Kako biste bili sigurni da je meso gotovo - provjerite koristeći kuhinjski termometar.

Temperatura na termometru treba pokazati minimalno 70 stupnjeva jer tada označava kraj pečenja i početak uživanja. Dobar tek!


Reci što misliš!