Lifestyle

mljac

Japanski pamuk kolač od tri sastojka

Japanski pamuk kolač od tri sastojka

Recept za najmekši desert na svijetu koji je zaludio internet.

Sastojci:

3 jaja
120 g bijele čokolade
120 krem sira (sirni namaz)

Priprema:

Stavite čokoladu topiti na pari. Odvojite žumanjke i bjelanjke i umutite bjelanjke u čvrsti snijeg.

Kada se čokolada otopi, umiješajte krem sir i žumanjke pa polako miješajući dodajte umućene bjelanjke.

Smjesu uspite u kalup i pecite na 170 stupnjeva 15 minuta.

Poslije 15 minuta smanjite temperaturu na 160 stupnjeva i pecite kolač još 15 minuta.

Nakon 30 minuta pečenja ugasite pećnicu i ostavite da se kolač peče na postojećoj temperaturi još 15 minuta.

Kolač ohladite i pospite šećerom u prahu.

 


Reci što misliš!