Lifestyle

Dobra kužina

Recept za Benkovački prisnac

Recept za Benkovački prisnac

Jesen stiže, a s njom i tradicionalna jesenska jela. Budući da se bliži Sajam lokalnih proizvoda u Parku prirode Vransko jezero, gdje ćete moći isprobati pravi prisnac, donosimo vam recept, kako biste prisnac znali napraviti i sami

Sastojci

za 6 osoba
30 dag brašna
1 i pol dcl ulja
0,5 dcl vode
1 žličica soli
50 dag ovčjeg sira
15 dag milerama
2 jaja
1 žličica soli
1 žumanjak
Dodaj na popis za kupnju

Priprema

1. Zamijesite tijesto od brašna, ulja, vode i soli.

2. Ostavite ga u hladnjaku 30 min.

3. Razvaljajte tijesto na 1mm debljine, stavite ga u okrugli pleh ali ostavite 10-tak cm koje će ići preko nadjeva.

4. Umutite nadjev od sira i jaja. Nadjenite tijesto i preklopite tijestom koje je bilo preko rubova.

5. Premažite cijeli prisnac žumanjkom.

6. Pecite 40 min na 190°C.

Poslužite toplo! Ili hladno! Svakako je fino!

 


Reci što misliš!