Lifestyle

ljetna kužina

Hladna juha od krastavaca

Hladna juha od krastavaca

Donosimo recept za jednostavno jelo, koje ne treba ni kuhati. Ova juha je zasitna pa vam može poslužiti kao kompletan obrok poput ručka ili večere. Savršeno prija u vruće ljetne dane. Recept je izrazito jednostavan, a vrijeme pripreme kratko

Sastojci:

– 2 velika krastavca

– 1 šalica običnog ili dvije šalice grčkog jogurta

– 1 češnjak bijelog luka

– 3 žlice limunovog soka

– 50 mililitara maslinovog ulja

– začini: koper, peršin, sol i papar

Priprema:

Oljuštite krastavce i uklonite sjemenke. Zatim ih isjecite na kockice, a nekoliko kockica ostavite za kasnije. Sve sastojke stavite u sjeckalicu ili blender i miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu.

Važno je napomenuti da količinu začina prilagođavate vlastitom ukusu.

Juhu ostavite da se hladi najmanje dva sata u frižideru, a pri serviranju dodajte komadiće krastavaca koje ste ranije odvojili.

U ovu juhu možete dodati i svježi kopar ili peršin.

 


Reci što misliš!